Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνάντηση κλιμακίου της παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Με τη γνώση θα αλλάξουμε

τα πράγματα στον τόπο μας”

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” κ. Νίκος Μπάμπαλος μαζί με την υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας- Αθλητισμού Πολιτισμού της παράταξης, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου επισκέφθηκαν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπούκη με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τις εργασίες προετοιμασίας στα σχολικά συγκροτήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου της παράταξης.

Σύμφωνα με το δελτίο, τέθηκαν προς συζήτηση μια σειρά καίριων θεμάτων, όπως η πορεία των εργασιών οικοδόμησης του νέου ειδικού σχολείου, Δημοτικού – Νηπιαγωγείου, την πιθανότητα εφαρμογής της εθελοντικής ενισχυτικής Διδασκαλίας, τις δόσεις των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, καθώς και τις εργολαβίες που έτρεξαν τους καλοκαιρινούς μήνες για προγράμματα που έχει εξαγγείλει η διοίκηση πχ. Πράσινες ταράτσες σε σχολεία. Μεταξύ των άλλων ο κ. Μπάμπαλος έθεσε και το θέμα της καθαριότητας- συντήρησης του πράσινου στα σχολεία της πόλης, καθώς υπάρχουν πολλά παράπονα από τους γονείς.
Τέλος ζητήθηκε από τον κ. Αντιδήμαρχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται, έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν το μαθητικό δυναμικό της πόλης μας με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.
Με την ευκαιρία δε της έναρξης του νέου σχολικού έτους ο κ. Μπάμπαλος και η κα Αϊβατζίδου έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Το σχολείο αποτελεί κυψέλη της χαράς και της δημιουργίας. Σκοπός του είναι να υπηρετήσει το υψηλό αγαθό της παιδείας μέσα σε θετικό κλίμα διαλόγου, κριτικής σκέψης και συνεργασίας.  Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για μια δημιουργική σχολική χρονιά.  Παρά τις δυσκολίες, δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού τους έργου,  στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών του πολιτισμού μας, ως  εμπνευστές της νέας γενιάς. Οι μαθητές να γίνουν φορείς γνώσης και παιδείας, να αδράξουν τις ευκαιρίες για απόκτηση εφοδίων που είναι χρήσιμα και απαραίτητα στο ταξίδι της ζωής. Οι γονείς δίπλα στα παιδιά τους και στο σχολειό για καλύτερη παιδεία, καλύτερα σχολεία, συλλογική δράση, ανάληψη πρωτοβουλιών, στοιχεία  που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Μπροστά στη σημαντικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας καλούμε τη Δημοτική Αρχή να έλθει κοντά στους δασκάλους και καθηγητές, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, συνεργάτης και αρωγός στην καθημερινή προσπάθεια, ώστε με επιμονή και συλλογική δράση, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται. Από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη και στον τόπο μας. Το όραμα της Παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ