Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας ενέκρινε τη διοργάνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ιωνικές Μέρες” με…

λιτότητα και αναμνήσεις

H διοργάνωση από το Δήμο Νέας Ιωνίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Ιωνικές Μέρες” συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου το θέμα ήρθε προς έγκριση.
Oι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος από τις 17 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου και θα είναι αφιερωμένες στην 90η επέτειο από τη μικρασιατική καταστροφή που ξερίζωσε τον ελληνισμό της Μικρασίας και τον οδήγησε στην Ελλάδα, όπου οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο σε διάφορα σημεία της χώρας, ένα εκ των οποίων ήταν και η Νέα Ιωνία.

Για τις “Ιωνικές Μέρες” μίλησε ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος τόνισε πως πέρα από το εξαήμερο φεστιβάλ οι σύλλογοι της πόλης θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος του έτους τις εκδηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο. Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε πως υπήρξε προβληματισμός  για τον αν θα έπρεπε ο Δήμος, με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες να πραγματοποιήσει φέτος τις “Ιωνικές Μέρες”, αλλά τελικά υπερίσχυσε η θέση πως έπρεπε να γίνουν οι εκδηλώσεις που από τη μια πλευρά σημοτοδοτούν την ιστορία της πόλης και των κατοίκων της και από την άλλη πλευρά δίνουν μια δημιουργική διέξοδο στους δημότες σε μια δύσκολη περίοδο. Βέβαια το κόστος των φετινών εκδηλώσεων, όπως αναγνώρισε και ο Δήμαρχος, έχει συμπιεστεί αρκετά, ανερχόμενο περίπου στα 20.000 ευρώ. 

• Γιάννης Λαζαρίδης: “Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω”
Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Λαζαρίδης επέκρινε αρχικά τη διοίκηση για την καθυστέρηση που  υπήρξε στην προετοιμασία της διοργάνωσης, σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις. Συνεχίζοντας παρατήρησε πως δεν υπάρχει προσανατολισμός προς την κατεύθυνση της ψυχαγωγίας του κόσμου. “Δεν υπάρχει αυτή η διάσταση. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω όπως γίνεται σε άλλους δήμους. Δεν φαίνεται όμως να είναι μέσα στις προτεραιότητες μας” είπε  ο κ. Λαζαρίδης που μίλησε για υποβάθμιση του θεσμού σε σύγκριση με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν επί Δημοτικής Αρχής Χαραλάμπους.  

• “Προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις”
Η τοποθέτηση του κ. Λαζαρίδη δεν έμεινε ασχολίαστη. “Απαράδεκτο” θεώρησε το γεγονός πως δήμοι που χρωστούν πολλά λεφτά κάνουν πολυδάπανες γιορτές ο κ. Μάκης Τσαούσης. “Προσπαθούμε να πορευτούμε με τις δικές μας δυνάμεις και χωρίς να χρωστάμε σε καλλιτέχνες… δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις άλλων ετών οταν υπήρχε καλύτερη οικονομική κατάσταση” απάντησε ο Δήμαρχος. Από την πλευρά του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) ο Πρόεδρος κ. Ξένος Κυριακόπουλος αποκάλυψε πως του χρόνου οι “Ιωνικές Μέρες” θα είναι αφιερωμένες στα 90 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Τάκης Κωστιδάκης ενημέρωσε το Σώμα για την προεργασία όπου έγινε για τις “Ιωνικές Μέρες” και τις επαφές που υπήρξαν με τους προσφυγικούς συλλόγου οι οποίοι “λαχταρούν”, όπως είπε, για να γίνουν οι εκδηλώσεις. Ο ίδιος ζήτησε τη στήριξη των εκδηλώσεων από όλες τις πλευρές και εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα θα πάνε καλά. Εν τέλει το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την πίστωση των 20.000 ευρώ.    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ