Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονοδρομήσεις οδών

στην περιοχή της Καναπίτσας

Σε συμπληρωματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Καναπίτσας θα προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά και την έγκριση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόταση της διοίκησης. Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις μονοδρομήσεις των οδών: 

• Ορφέως, από την οδό Ελευσινίων προς και μέχρι τη Λεωφόρο Ηρακλείου.
• Κωνσταντινουπόλεως, από τη Λεωφόρο Ηρακλείου προς και μέχρι την οδό Πυθαγόρα. 
• Αισχύλου, από την οδό  Πυθαγόρα προς και μέχρι την οδό Ελευσινίων.
• Χρ. Νέζερ από την οδό Ελευσινίων προς και μέχρι τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στη συγκεκριμένη περιοχή του Ηρακλείου που συνορεύει με το Δήμο Μεταμόρφωσης έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί κυκλοφοριακή μελέτη, με τις ανωτέρω μονοδρομήσεις να θεωρούνται πως συμπληρώνουν το γενικότερο σχεδιασμό, ενώ υπήρχαν και σχετικά αιτήματα κατοίκων. Οι ρυθμίσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα. 

• Παρέμβαση Κουτρούλη για την Αγίου Νεκταρίου
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του θέματος ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, έθεσε προς την πλευρά της διοίκησης το θέμα της διαδημοτικής οδού Αγίου Νεκταρίου θυμίζοντας την απόφαση που είχαν πάρει και τα δύο Δημοτικά Συμβούλια (Ηρακλειου και Μεταμόρφωσης) το 2006 για τη μονοδρόμηση της οδού. Ωστόσο η απόφαση αυτή, παρά την τοποθέτηση και των πινακίδων, δεν υλοποιήθηκε και ο δρόμος παραμένει διπλής κατεύθυνσης.
Ο κ. Κουτρούλης ζήτησε από τη διοίκηση να θέσει εκ νέου το θέμα προς την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Μεταμόρφωσης παρατηρώντας πως υπάρχει πρόβλημα με τη διέλευση των αυτοκινήτων στο δρόμο και ιδιαίτερα στο ύψος του διαδημοτικού Γυμνασίου Μεταμόρφωσης-Ηρακλείου. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για δρόμο-καρμανιόλα. Επίσης, ο κ. Κουτρούλης υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει παρέμβαση και στα πέτρινα σαμαράκια που έχουν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα της Αγίου Νεκταρίου, καθώς αποτελούν παγίδα για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. “Ξηλώστε τα ή επισκευάστε τα”  ήταν το αίτημα του.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ