Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νέες καταγγελίες για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπάλληλοι διαφορετικών 

ταχυτήτων στην Καθαριότητα;

Αίσθηση και αντιπαραθέσεις προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής η καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρη Τσεκούρα, πως υπάρχουν διαμαρτυρίες εργαζομένων της καθαριότητας ότι ασκείται τρομοκρατία εις βάρος τους από  προϊσταμένους τους.

Μάλιστα, υπό την πίεση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Κεσκινίδη, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε δύο ονόματα τμηματαρχών της υπηρεσίας για τους οποίους γίνονται τα παράπονα. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κεσκινίδη, ο οποίος τόνισε πως η ενδεδειγμένη διαδικασία για όποιον υπάλληλο θέλει να κάνει αναφορές εις βάρος προϊσταμένων του είναι να απευθύνεται στη διοίκηση και όχι στην αντιπολίτευση. Ακολούθως, ζήτησε από τον κ. Τσεκούρα να δώσει εγγράφως τα ονόματα των υπαλλήλων που κάνουν τις καταγγελίες και ό,τι άλλο στοιχείο διαθέτει. Η απάντηση του κ. Τσεκούρα ήταν πως ο ίδιος αυτό που επιθυμεί είναι να γίνει μια συζήτηση του Αντιδημάρχου με τους εργαζόμενους του τομέα, ώστε να βελτιωθεί το κλίμα που επικρατεί και έτσι να κλείσει το όποιο θέμα υπάρχει. Το θέμα όμως δεν έκλεισε εκεί, καθώς παρέμβαση έκανε λίγο αργότερα και η Σύμβουλος του “Δικτύου Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, η οποία απευθυνόμενη σε έντονο ύφος προς τον κ. Κεσκινίδη είπε πως αυτές οι καταγγελίες συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα και θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν αναλόγως.
Ο Αντιδήμαρχος της απάντησε πως η διοίκηση δεν έχει δώσει τέτοια εικόνα ώστε να φοβούνται οι εργαζόμενοι να μιλήσουν στους πολιτικούς προϊσταμένους και τόνισε πως πρέπει να τηρείται η ιεραρχία. Προχώρησε όμως και παραπέρα και αναρωτήθηκε μήπως υπάρχει θέμα ωραρίου των εργαζομένων για το οποίο ασκούνται πιέσεις από τους προϊσταμένους. “Αυτοί που έκαναν την καταγγελία είναι αυτοί που πιέζονται να δουλέψουν στο πλήρες ωράριο….υπάρχουν υπάλληλοι που δουλεύουν 3 ώρες και άλλοι που δουλεύουν 8 ώρες” ήταν η καταγγελία του Αντιδημάρχου (και δεν είναι η πρώτη θυμίζουμε) για τη λειτουργία της υπηρεσίας της οποίας… προΐσταται.    
Το ζήτημα δεν έμεινε ασχολίαστο από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, κα Κική Καραγέωργου, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση. Αφού εξέφρασε τη λύπη της που ακούστηκαν ονόματα συναδέλφων της δημοσίως, η κα Καραγεώργου υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ευαίσθητος και οι εργαζόμενοι είναι πολύ λίγοι, κάτι που μπορεί να οδηγεί σε αντεγκλήσεις. Η σύσταση της ήταν να υπάρξει σύνεση από όλες τις πλευρές.   Σύντομη αναφορά έκανε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου που, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Τσεκούρα, είπε πως όσοι μιλούν για την καθαριότητα καλό είναι να έχουν “πρωτογενή γνώση του χώρου”. “Δεν χωρούν στρατόπεδα σε μια υπηρεσία καθαριότητας σε αυτές τις δύσκολες εποχές” τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου. 

• Έγινε τελικά δεκτό το αίτημα για θεματική συνεδρίαση   
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, ζήτησε για πολλοστή φορά (ένα αίτημα που έχει υποβληθεί και από άλλες παρατάξεις όπως το Δίκτυο Πολιτών) να γίνει ειδική θεματική συνεδρίαση για την καθαριότητα. “Η αποκομιδή οδεύει στους ιδιώτες για αυτό και είναι πολύ κρίσιμο να γίνει η συζήτηση” σημείωσε ο Σύμβουλος. Το αίτημα για ειδική συνεδρίαση για την καθαριότητα υποστηρίχτηκε και από την κα Καραγεώργου. Από την πλευρά του Προεδρείου του Σώματος αλλά και της διοίκησης φάνηκε να μην υπάρχει αντίρρηση για τη διενέργεια της συνεδρίασης που μάλλον θα γίνει εντός του  Οκτωβρίου.      

• Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για την κλοπή
Ο κ. Τσεκούρας ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τη διερεύνηση της υπόθεσης με την κλοπή οχήματος του Δήμου μέσα από το δημοτικό συνεργείο. Η απάντηση του κ. Κεσκινίδη ήταν πως είναι σε εξέλιξη Ένορκή Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το θέμα.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ