Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στη Νεά Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

“Όλοι στους δρόμους του αγώνα

για να μην περάσουν τα μέτρα”

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν η κυβέρνηση και η τρόϊκα πραγματοποίησε το ΚΚΕ την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα. Ένα αοπό τα σημεία όπου έγιναν συγκεντρώσεις ήταν και η Νέα όπου μέλη  των τοπικών οργανώσεων του κόμματος μαζεύτηκαν στην πλατεία Σημηριώτη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην πολιτικών των τριών κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο ομιλητής, το χρέος διογκώνεται γιατί δεν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση, ενώ κανένα μείγμα διαχείρισης αυτής της κρίσης δεν θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Ακολούθως κατηγόρησε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργούν αυταπάτες στο λαό πως μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή διαχείριση όταν το πραγματικό δίλημμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι: “ή είσαι με τα μονοπώλια ή με το λαό”. Η πρόταση του ΚΚΕ, όπως την ανέπτυξε ο κ. Τσουκαλάς, είναι να υπάρξει μια αντικαπιταλιστική συσπείρωση των εργαζόμενων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Και εδώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης θύμισε την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και ζήτησε  από οργανώσεις και φορείς τη στήριξη της. Ένας μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι προβάλλει ως μια κυβέρνηση εν αναμονή που θα λύσει τα προβλήματα αν και επί της ουσίας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα καθώς θα συνεχίσει την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου. “Έτσι εναντιώνεται και υπονομεύει το εργατικό κίνημα” σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Κλείνοντας ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν ένα τέλος στη ληστεία των ταμείων τους και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και να αποδεσμευτούν από πολιτικές “παγίδες” όπως την άποψη ότι η Ε.Ε. Είναι μονόδρομος. “Όλοι και όλες στους δρόμους του αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα”  ήταν το σύνθημα του ολοκληρώνοντας την ομιλία του. Στη συνέχεια τα μέλη του ΚΚΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους του κέντρου  της πόλης.    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ