Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νέα καταγγελία για κώλυμα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο επίκεντρο και 

πάλι ο Ηλίας Θεοδώρου

Πρωταγωνιστής σε άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ηλίας Θεοδώρου.
Eιδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”, κ .Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε το Σώμα για δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr σύμφωνα με το οποίο ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και ο τότε Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ηλίας Θεοδώρου κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος ο πρώτος και για άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος. Η υπόθεση αφορά τη μετακίνηση προϊσταμένων Διευθύνσεων του Δήμου Αθηναίων αντίθετα με το Νόμο και τον Κανονισμό της Υπηρεσίας. 

Ο κ. Μπάμπαλος ακολούθως σημείωσε πως βάσει του Νόμου έθεσε θέμα κωλύματος για το πρόσωπο του Γενικού, καθώς, όπως είπε, δεν μπορούν να διορίζονται υπάλληλοι άτομα που είτε έχουν καταδικαστεί είτε έχει ασκηθεί εις βάρος ποινική δίωξη με τελεσίδικο δικαστικό βούλευμα. Ο Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος είπε πως εις γνώση του έχει περιέλθει μόνο η προσφυγή που έκανε η παράταξη του κ. Μπάμπαλου κατά της δεύτερης απόφασης πρόσληψης του κ. Θεοδώρου και στην οποία γίνεται λόγος για τη συμμετοχή του κ. Θεοδώρου σε κλωστοϋφαντουργική εταιρεία. Μάλιστα ο Δήμος έχει κληθεί να δώσει απάντηση στην Περιφέρεια για το θέμα. O κ. Βλασσόπουλος είπε πως το ζήτημα της υπόθεσης στο Δήμο Αθηναίων δεν το γνωρίζει. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Θεοδώρου δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.  

• Ακύρωση της… ακύρωσης για την πρόσληψη στην ΚΕΑΕΔΗΑ
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έκανε δεκτή την προσφυγή της Κατασκευαστικής Εμπορικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α.) κατά της Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Θυμίζουμε πως με την Απόφαση του Γραμματέα ακυρωνόταν η απόφαση της πρώην Πρόεδρου της επιχείρησης, κας Τσαπίνου για το διορισμό του κ. Θεοδώρου στη θέση του συμβούλου για διάστημα δύο μηνών (από 1-1-2011 έως 31-12-2011). Η πλειοψηφία της Επιτροπής (τα δύο από τα τρία μέλη) κρίνει πως η απόφαση, που προήρθε έπειτα από αίτηση της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” και άσκηση αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας του Γραμματέα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που έχει εκλείψει η ισχύς της εξεταζόμενης αποφάσεως, εκτός και αν ειδικώς δικαιολογείται και αιτιολογείατι η ακύρωση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Επιτροπή κρίνει πως η απόφαση 42/2012 είναι “ανεπίδεκτη εφαρμογής, ανενεργός και ανίσχυρη από της εκδόσεως της” και μόνο για το γεγονός πως εκδόθηκε μετά τη λήξη της σύμβασης στην οποία αφορούσε.
Επιπλέον, η Επιτροπή διαπιστώνει πως δεν παρέχονται διευκρινήσεις ως προς την ανάγκη ακύρωσης μιας ήδη νομικώς μη ισχύουσας απόφασης. Πέρα όμως από το τυπικό κομμάτι, η Επιτροπή δεν δέχεται και τον ουσιαστικό λόγο ακύρωσης της Απόφασης, δηλαδή την άσκηση από τον κ. Θεοδώρου του επαγγέλματος του Ελεύθερου Επαγγελματία που δεν είναι συμβατή με το έργο ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργασιών: “Ουδόλως αιτιολογείται κατά τρόπο συγκεκριμένο η κρίση περί ασκήσεως, πριν από την πρόσληψη του στην προσφεύγουσα, ελεύθερου επαγγέλματος από τον προσληφθέντα ο οποίος είχε συνάψει ως Ειδικός Σύμβουλος σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με το Δήμο Βάρης – Βούλας-Βουλιαγμένης, δηλαδή ως μισθωτός και ως τέτοιος δεν ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα στον ως άνω Δήμο”. Ακολούθως η Επιτροπή με 2-1 ψήφους και για έλλειψη επαρκούς αιτιολόγησης της ακυρωτικής κρίσεως του Γενικού Γραμματέα ακυρώνει την προσβαλλόμενη Απόφαση. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ