Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αίτημα με… αστερίσκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θέλει να

ιδρύσει νηπιαγωγεία, αλλά η

επιχορήγηση είναι αμφίβολη

Πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία τριών διθέσιων νηπιαγωγείων θα καταθέσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας μετά και την έγκριση που έδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Είχε προηγηθεί έγγραφο του Υπουργείου το οποίο ζητάει από το Δήμο να καταθέσει προτάσεις για τις μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2013-2014, συνοδευόμενες από γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από βεβαιώσεις πως έχουν δεσμευτεί πιστώσεις για τις λειτουργικές ανάγκες και τα μισθώματα των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων. Η απόφαση της ΔΕΠ ήταν η μη συγχώνευση-κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η ίδρυση των τριών νηπιαγωγείων στις περιοχές της Καλογρέζας, του κέντρου της πόλης και της Σαφράμπολης-Νεάπολης τα οποία θα στεγαστούν σε μισθωμένα κτίρια.
Η πρόεδρος της ΔΕΠ και Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Όλγα Κατημερτζή, είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η πρόταση για τη δημιουργία των νηπιαγωγείων είναι επιβεβλημένη καθώς και φέτος παρατηρήθηκε πρόβλημα με την υποδοχή προνήπιων στα νηπιαγωγεία της πόλης με αποτέλεσμα 103 παιδιά να μείνουν εκτός. Η ενοικίαση των χώρων θα γίνει από το Δήμο Νέας Ιωνίας εφ’ όσον υπάρχει η έγκριση ίδρυσης των Νηπιαγωγείων. Οι δαπάνες για τα μισθώματα και τα λειτουργικά έξοδα θα επιβαρύνουν το Δήμο, ο οποίος θα αιτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών ειδική επιχορήγηση. Βέβαια, όπως διευκρίνισε η κα Κατημερτζή, κανείς από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να δεσμευτεί αυτή τη στιγμή αν τα μισθώματα θα καλυφθούν. Ο Δήμος, πάντως, επισυνάπτει βεβαίωση πως στον προϋπολογισμό έχει δεσμευτεί πίστωση για “μισθώματα σχολικών μονάδων και μεταφερόμενων υπηρεσιών”.  
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Θεόδωρος Χαμαλίδης από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” επέστησε την προσοχή της διοίκησης στο ζήτημα των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από τον “Καλλικράτη” και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην παρατηρηθούν πάλι προβλήματα με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, από την πλευρά του είπε πως η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει ως μη νόμιμη τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους αν δεν συνοδεύεται από πόρους ( είχαμε κάνει σχετικό ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο) δίνει το δικαίωμα στο Δήμο να παλέψει για να πετύχει κάποια πράγματα. Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ