Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Αρνούμαστε να

αποδεχτούμε απολύσεις”

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής ενάντια στις απολύσεις, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.       
Επιλέχτηκε για την κινητοποίηση αυτή  ο χώρος της περιφέρειας, επειδή συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συναδέλφων, που η κυβέρνηση τους οδηγεί στην απόλυση.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Μανουσογιαννάκης, που ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ώστε να μην υπάρξει καμιά απόλυση, καμιά κατάργηση οργανικής θέσης και το  αίτημα που κατέθεσε να αποτελέσει αυτό συλλογική απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής.
Μετά την ομιλία που ακολούθησε από την κα Βέτα Πανουτσάκου επιδόθηκε το υπόμνημα που ακολουθεί στις αντιπεριφερειάρχες Παπαδημητρίου και Βασιλάκου (απουσίαζε ο περιφερειάρχης) :
«Η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο» αποτελεί βήμα στην κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια  στα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική, που τα γεννά.
Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους. 
Μας οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ υλοποιούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα για να διασώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν να εξασφαλίσουν την σημερινή και αυριανή του κερδοφορία, την ανταγωνιστικότητά του, φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες του λαού.
Γι αυτό απολύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γι αυτό ιδιωτικοποιούν τομείς του δημοσίου, γι αυτό προωθούν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (διαχείριση απορριμμάτων κ.α), τις παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ με τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας κλπ
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε:
– τις απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας των χιλιάδων ΔΕ ΙΔΑΧ συναδέλφων μας. Μόνο για τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού υπολογίζονται 2.800 περίπου απολύσεις και για την Περιφέρεια Αττικής 200 περίπου.
– τις πάνω από 30.000 απολύσεις, μέσω μετατάξεων μονίμων και αορίστου χρόνου δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
– τις απολύσεις, που θα γίνουν σε μια σειρά δήμους και περιφέρειες, επειδή τα οικονομικά τους βρίσκονται στο «κόκκινο».
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα, το Σύνταγμα και τους νόμους, που εμείς ονειρευόμαστε, αρνούμαστε να είμαστε υπάκουοι στους αντιλαϊκούς νόμους αυτού του αστικού κράτους.
Την μάχη αυτής της ανυπακοής θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και με πλήρη συνείδηση ότι ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να μην φύγει καμιά λίστα από την Περιφέρεια, τους Δήμους και τα γραφεία προσωπικού. Να μην υπογραφεί καμιά απόλυση συναδέλφου και σήμερα για τους ΔΕ ΙΔΑΧ και αύριο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να μην προχωρήσει καμιά κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους νέους οργανισμούς που φτιάχνονται. Να μη βάλετε πλάτη για να μας φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Μόνον έτσι μπορούν να μεταφραστούν στην πράξη οι όποιες δηλώσεις συμπαράστασης. »

Τέλος δόθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων για σήμερα Πέμπτη 15-11-12, στο Υπουργείο Μεταφορών, στις 15.00 μ.μ., όπου θα γίνει συζήτηση για τις απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά το σχετικό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ