Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες τονίζει ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Φωκιανός

Δημοσιεύθηκε

στις

Κέντρο Υγείας στη

Λυκόβρυση

μέσα στη χρονιά

Όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το Κέντρο Υγείας Λυκόβρυσης να λειτουργήσει πριν φύγει το 2012, έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης- Πεύκης σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Φωκιανό.

Ο κ. Φωκιανός ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις επί του θέματος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα των επαφών του με τη διοίκηση του νοσοκομείου των Αγίων Αναργύρων Κηφισιάς, το οποίο θα παρέχει την ιατρική κάλυψη στο Κέντρο Υγείας.  Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Υγείας Λυκόβρυσης αποτελεί επιδίωξη χρόνων για την περιοχή, ο Δήμος δε έχει παραχωρήσει ιδιόκτητο ακίνητο προκειμένου να στεγαστεί η παραπάνω υπηρεσία. Όπως ανέφερε ο κ. Φωκιανός, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος του χώρου και όλα είναι έτοιμα για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας. 

• Καβγάς… στην τελική ευθεία
Όλα; Όχι ακριβώς όλα αφού … Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος ο Δήμος πρέπει να αναλάβει μια τελική υποχρέωση: να εκπονήσει την  ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κτιρίου και των υποδομών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Κέντρο. Η τελευταία αυτή «αγγαρεία» προκάλεσε την αντίδραση της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, με κυριότερο εκφραστή των ανεξάρτητο Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Μπόλλα.  Σύμφωνα με την ένσταση του κ. Μπόλλα, ο Δήμος έχει ήδη προσφέρει πολλά σε αυτή την προσπάθεια, με κορυφαία κίνηση την πλήρη παραχώρηση του ακινήτου όπου θα στεγαστεί το Κέντρο. Όπως τόνισε ο Σύμβουλος, ο Δήμος αποχαρακτήρισε τον συγκεκριμένο χώρο, θυσιάζοντας το πάρκινγκ που ήταν να κατασκευαστεί εκεί. Οπότε, αναρωτήθηκε ο κ. Μπόλλας, γιατί ο Δήμος να αναλάβει «μια τέτοια δαπανηρή μελέτη», τη στιγμή μάλιστα, όπως είπε, που το Κέντρο θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο τη Λυκόβρυση.  Ο ανεξάρτητος Σύμβουλος άσκησε επιπλέον κριτική στον Δήμαρχο για το γεγονός ότι η ανάληψη της ευθύνης για την μελέτη δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Φωκιανού… Απαντώντας, ο Δήμαρχος, σχολίασε πως το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να φέρει προβλήματα και αντιρρήσεις στην τελική ευθεία ενός σχεδίου, το οποίο αποτελεί χρόνιο όνειρο της πόλης. «Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στο κρίσιμο τελικό στάδιο για την λειτουργία του Κέντρου;», ρώτησε ο κ. Φωκιανός, ο οποίος τόνισε ότι η μελέτη θα προχωρήσει, ώστε το Κέντρο Υγείας Λυκόβρυσης να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ