Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δύσκολη απόφαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε

καθεστώς  διαθεσιμότητας καλούνται

να δηλώσουν φορείς μετάταξης

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας προκειμένου να μετακινηθούν σε φορείς του δημοσίου, όπως είναι οι 15 υπάλληλοι διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φορέων στοχεύοντας, όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Αντώνης Μανιτάκης, να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ, σωφρονιστικά καταστήματα. Ακόμα στη σχετική λίστα είναι υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ, αλλά και  υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα). Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής. Ειδικότερα, το σύνολο των θέσεων είναι 2423 και οι υπάλληλοι προς μετακίνηση 1891.

Ποια είναι η διαδικασία 
Οι προς μετάταξη εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης (έως τις 13 Μαρτίου), Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση προς το  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), σύμφωνα στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Το ΑΣΕΠ καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων. Στη συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι θέσεις έχουν ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ                ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ 
ΥΓΕΙΑΣ                        464
ΕΡΓΑΣΙΑΣ                    544
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ        670
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ             535
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ              126
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ                 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ           10
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ              10
ΠΑΙΔΕΙΑΣ                   7
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ       2
ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ   2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ   21

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ