Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου Αλέξανδρου Μπρέγιαννη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η ανεργία και τα προβλήματα των δήμων

δεν λύνονται με προγράμματα τύπου stage”

Την αντίθεση της δημοτικής παράταξης του Αμαρουσίου “Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον” με το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στους δήμους που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνησης εκφράζει με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.

Η δήλωση του κ. Μπρέγιαννη είναι η εξής:
“Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Παλιά μου τέχνη, κόσκινο!
Αντί τα χρήματα αυτά να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, ώστε εκεί να απασχοληθούν με τα χρήματα του ΕΣΠΑ οι άνεργοι, όπου, εκτός από το προφανές πλεονέκτημα ότι θα βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα έχουν και την πιθανότητα να συνεχίσουν την απασχόλησή τους, επιλέγεται η παλιά μέθοδος της απασχόλησης με (προσωρινό) εργοδότη το κράτος.
Με βάση την εμπειρία παρομοίων μεθοδεύσεων του παρελθόντος, το πιθανότερο είναι ότι η απασχόληση αυτή δεν θα έχει πραγματικό αντίκρισμα, καθώς το “πέρασμα ” των ανέργων από τους δήμους δεν θα τους αποφέρει επαγγελματική προοπτική και δεν θα συνεισφέρει στο βιογραφικό τους. Δεν θα τους προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση από το βιοποριστικό τους πρόβλημα, παρά μόνον θα τους δώσει μια ανάσα λίγων μηνών…
Από την άλλη, οι δήμοι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και συγκεκριμένα προβλήματα που δεν πρόκειται να λυθούν με προσωρινές προσλήψεις. Αν ένας δήμος χρειάζεται – αποδεδειγμένα και όχι με βάση τα όσα ισχυρίζονται οι τοπικοί Μαυρογιαλούροι – πέντε υπαλλήλους καθαριότητας, θα ήταν προτιμότερο να προσληφθούν πέντε άτομα με μόνιμη σχέση εργασίας ή να μετακινηθεί σ’ αυτές πλεονάζον προσωπικό, με το πρόγραμμα κινητικότητας. Αρκεί αργότερα να μην μετακινηθούν με αδιαφανείς διαδικασίες στο γραφείο του δημάρχου…
Βέβαια, η πλειονότητα των δημάρχων τρίβει τα χέρια της και θα εφαρμόσει για μία ακόμη φορά την πρακτική της. Προσλήψεις και πελατειακές σχέσεις εν όψει εκλογών…
Ο συνδυασμός μας δηλώνει αντίθετος σε τέτοια προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να πάψει να είναι Οργανισμός Ανέργου Εργατικού Δυναμικού και να καταστεί, μέσω της διοχέτευσης των όποιων διαθέσιμων κονδυλίων του στην ιδιωτική οικονομία, πραγματικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Όλες οι ενέργειες της κοινωνίας μας πρέπει, από εδώ και στο εξής, να στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από πραγματικά προγράμματα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με κίνητρα για εργοδότες και εργαζόμενους.
Το Δημόσιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, προσφέροντας απλώς, με ρουσφετολογικές προσλήψεις, εμπόριο ελπίδας σε χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειές τους.
Επιτέλους, σταματήστε την κοροϊδία!”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ