Connect with us

Ηλιούπολης

“Άναψαν τα αίματα” στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης

Published

on

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ηλιού-πολις – Ανθρώπινη Πόλη» σχολιάζει τα όσα συνέβησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα στην αντίδραση του Δημάρχου σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξής της μείζονος μειοψηφίας κας Δουβή.

 

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης, τονίζει:

«Έχει γίνει πλέον κανόνας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν διατυπώνεται μια ερώτηση στη δημοτική αρχή ή τοποθέτηση, που δεν «αρέσει», ο κ. Δήμαρχος, με ανοχή του προέδρου του ΔΣ, πριν καλά-καλά τελειώσει η τοποθέτηση ή ερώτηση, παίρνει το λόγο, αρχίζει τις φωνασκίες με απαράδεκτο τρόπο και έτσι δεν ακούγεται όλη η ερώτηση ή τοποθέτηση του κάθε συμβούλου.

Φυσικά ο κ. Δήμαρχος έχει δικαίωμα με βάση τον κανονισμό να παίρνει το λόγο, αφού όμως ολοκληρωθεί η ερώτηση ή τοποθέτηση.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τον επικεφαλής της παράταξής μας, να «μαζέψει» την δημοτική σύμβουλο της παράταξης κ. Δουβή, γιατί αναφέρθηκε στο όνομα εργολάβου και στην θέση του, για το τέρμα του «237». Αυτό ήταν το τρομερό γεγονός για να εκραγεί ο κ. Δήμαρχος.

Στην ίδια συνεδρίαση αργότερα, ο κ. Δήμαρχος διέκοψε βίαια τον συμπολίτη μας κ. Κεφαλά, που ανέλυε τις θέσεις της συλλογικότητας, που εκπροσωπεί, για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Κεφαλάς πριν 3 χρόνια εισηγήθηκε στο ΔΣ τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων τεκμηριωμένα, πήρε πολλά συγχαρητήρια, αλλά το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Αν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε εκπροσώπους συλλογικοτήτων ενεργών πολιτών, που μάχονται για τα συμφέροντα της πόλης μας, τι πρέπει να πούμε;

Απλά όταν δεν έχουμε επιχειρήματα διακόπτουμε τον ομιλητή και “ησυχάζουμε” από ενοχλητικές φωνές…

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και με άλλους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους και ενεργούς πολίτες.

Προφανώς, είναι μία πολιτική τακτική αποτελεσματική με βάση τη λογική του κ. Δημάρχου . Είναι σαφές ότι δεν πάει άλλο. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση είμαστε υπεύθυνοι όλοι (και η αντιπολίτευση).

Δηλώνουμε σαν παράταξη, ότι αν τυχόν συμβούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σθεναρή.

Είναι θέμα δημοκρατίας, πολιτικού ήθους και διαφάνειας.»

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ