Ελληνικού - Αργυρούπολης
Αντιδράσεις για τη σύσταση Δημοτικής Ιματιοθήκης

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης, η διοίκηση έφερε προς έγκριση τη σύσταση Δημοτικής Ιματιοθήκης και τον κανονισμό λειτουργίας της στη θέση του Δημοτικού Ανταλλακτηρίου που λειτούργησε επί της διοίκησης Χρήστου Κορτζίδη.
Η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» τοποθετήθηκε για αυτήν την εξέλιξη εκφράζοντας τις ενστάσεις της για το ότι η νυν διοίκηση συρρικνώνει τις κοινωνικές δομές που υπήρχαν και συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η δομή αυτή αλληλεγγύης θα λειτουργήσει στον χώρο του Ανταλλακτηρίου με μία όμως ουσιώδη διαφορά. Θα εξυπηρετεί μόνο τους συμπολίτες μας που μετά από έλεγχο δικαιολογητικών θα αποδεικνύουν την απορία τους.
Ο δικαιούχος θα μπορεί να παίρνει ρούχα μόνο με κάρτα που θα του χορηγεί η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μετά από έλεγχο μιας σειράς δικαιολογητικών. Αίτηση του ενδιαφερομένου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο των έξι μηνών), βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ στο όνομα του δικαιούχου (σε περίπτωση φιλοξενίας απαιτείται σχετική υπεύθυνη δήλωση), αντίγραφο του πιο πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (αντίγραφα της ανανεωμένης κάρτας ανεργίας υποβάλλονται για όλα τα άνεργα ενήλικα μέλη της οικογένειας).
Από τη διαδικασία της έκδοσης κάρτας εξαιρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Με τον τρόπο αυτό όσοι ερχότανε έως τώρα στο Ανταλλακτήριο για να δώσουν και να πάρουν ρούχα, άνθρωποι που η οικονομική κρίση έχει πλήξει χωρίς να τους μετατρέψει σε απόρους, αποκλείονται.
Είναι όντως υπαρκτό το πρόβλημα, ορισμένα άτομα να ζητούν υπερβολική ποσότητα ρούχων. Δεν είναι δίκαιο όμως μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Η διοίκησή μας αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό θέτοντας όριο στην ποσότητα που κάποιος μπορούσε να πάρει.
Συνήθως μια νέα δημοτική αρχή όταν αναλαμβάνει καθήκοντα, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα πράγματα και να βελτιώσει ήδη υπάρχοντα. Στην περίπτωση όμως της διοίκησης Κωνσταντάτου οι κοινωνικές δομές συρρικνώνονται αντί να αναπτύσσονται περισσότερο.
Προηγήθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο σε σύγκριση με την Τράπεζα Τροφίμων εξυπηρετεί λιγότερους και διαθέτει μικρότερο καλάθι με είδη ανάγκης. Ακολουθεί η Δημοτική Ιματιοθήκη που έρχεται να αντικαταστήσει το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.
Την διαφορά όμως την κάνεις με την διεύρυνση και όχι με την συρρίκνωση των δομών.»
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο