Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Ασφυξία στους Δήμους καταγγέλλει η Νέα Φιλαδέλφεια

Με αφορμή τον προς ψήφιση κρατικό προϋπολογισμό του 2017, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται στους Δήμους.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται στις μέρες μας να αναλάβει ολοένα αυξανόμενες και σημαντικές αρμοδιότητες τη στιγμή που οι πόροι που της αναλογούν έχουν μειωθεί δραματικά στα πλαίσια της μνημονιακής λιτότητας.
Στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπονται για άλλη μία φορά μειώσεις της κρατικής επιχορήγησης των Δήμων σε 2.437 εκατ. Ευρώ για το 2017 από 2.567 εκατ. Ευρώ το 2016. Με μειώσεις που από το 2010 φτάνουν το 60% των κρατικών επιχορηγήσεων, με συνεχείς αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας -ιδίως ΦΠΑ και φόρος καυσίμων- και με την επιβολή φορολογίας εισοδήματος από το 2015, οι Δήμοι καλούνται να γίνουν «όχημα» λιτότητας και αδυνατούν να παρέχουν τις αξιοπρεπείς υποδομές και παροχές που δικαιούνται οι δημότες.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ήδη εξαντλούνται τα περιθώρια διασφάλισης ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και ότι θα βρίσκεται πάντα αντίθετη σε πολιτικές που απαξιώνουν το ρόλο του”.
Συνεχίστε να ενημερώνεστε από την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”.
Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ