Ελληνικού - Αργυρούπολης
Η… “χυδαιότητα” της ελεύθερης πρόσβασης
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2016/01/images_Argyroupolh_Stadio.jpg)
Η Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης δηλώνει την ικανοποίησή της για την μέχρι τώρα δράση της και μεταξύ άλλων τονίζει σε δημόσια τοποθέτησή της:
«Μέχρι και πριν από λίγες μέρες το Α΄ Στάδιο Αργυρούπολης είχε τις πόρτες του ανοιχτές κάθε μέρα για όλο τον κόσμο.
Το ΔΣ του δήθεν ανεξάρτητου ΟΝΑΔΕΑ με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προσπαθεί να βάλει ένα τέρμα στη… “χυδαιότητα” της ελεύθερης πρόσβασης για όλους. Αποφάσισε, να κλείσει την κεντρική πόρτα του σταδίου με λουκέτα και η είσοδος να γίνεται από μια μικρή παράπλευρη πόρτα, όταν και εφόσον ο επίδοξος επισκέπτης του χώρου αποκτήσει ηλεκτρονική κάρτα.
Οι ελεγχόμενοι χώροι, οι κάρτες εισόδου και όλα τα τερτίπια της παραπάνω μορφής το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίζουν το δικαίωμα μας στην ελεύθερη κίνηση στους δημόσιους χώρους και την πρόσβαση μας στην ελεύθερη μη ανταγωνιστική άθληση.
Σε πείσμα της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ αλλά και της Δημοτικής Αρχής, το άδικο αυτό μέτρο δεν εφαρμόστηκε την πρώτη εβδομάδα. Κόσμος της γειτονιάς που χρησιμοποιεί το γήπεδο και τώρα υποχρεώνεται να τρέχει ή να περπατάει στο δρόμο (κάτι μάλλον πιο επικίνδυνο από το να τρέχεις χωρίς ιατρικές βεβαιώσεις!) καθώς και κόσμος στον οποίο δημιουργούνται αρνητικά αντανακλαστικά μπροστά στη θέα των λουκέτων στους δημόσιους χώρους, διατήρησαν όλα τα απογεύματα τις πόρτες ανοιχτές και την πρόσβαση ελεύθερη.
Διεκδικούμε:
• Ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους χωρίς αντίτιμο
• Άμεση κατάργηση της κάρτας εισόδου στο Α’ στάδιο Αργυρούπολης
Όλοι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00 στο Α’ στάδιο Αργυρούπολης. Κρατάμε τις πόρτες ανοιχτές και ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια τους.»
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας