Ελληνικού - Αργυρούπολης
Ο δήμος με τον μεγαλύτερο “πόλεμο” διοίκησης – αντιπολίτευσης
Έχουμε σχολιάσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας ότι η ένταση και η συχνότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ξεπερνά κατά πολύ τα όσα συμβαίνουν στους περισσότερους δήμους της Αθήνας.
Νέα αφορμή για ένα ακόμα επεισόδιο έδωσε αυτή τη φορά το πεζοφάναρο της Αγίου Αγίου Γεωργίου, για το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Συνεργασία», η παράταξη που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Χρήστος Κορτζίδης, τα εξής:
«Ο κος Κωνσταντάτος υπερηφανεύεται ότι τάχα έλυσε επί τέλους ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής του Ελαιώνα!
Ας δούμε μερικές πληροφορίες για το θέμα.
Πράγματι από το 2008, αίτημα των κατοίκων και ιδιαίτερα των γονιών που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο 3ο δημοτικό σχολείο της Αργυρούπολης, ήταν η εγκατάσταση ενός πεζοφάναρου στην οδό Αγίου Γεωργίου.
Επί δημαρχίας Ευσταθιάδη έγινε η αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.
Επί δημαρχίας Κορτζίδη, στις αρχές κιόλας του 2011, εγκρίθηκε η τοποθέτησή του. Όμως ο Σύλλογος Γονέων διαφώνησε με τη χωροθέτηση και μετά από συνεννοήσεις αποφασίστηκε να τοποθετηθεί το φανάρι στη σημερινή του θέση.
Στο μεταξύ όμως ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είχε επιφέρει αλλαγές και μεταφορές υπηρεσιών. Για μια μεγάλη χρονική περίοδο η Περιφέρεια δεν δεχόταν – τη μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας διότι μεταφερόταν σ’ αυτήν αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.
Παρ’ όλα αυτά τοποθετήθηκαν οι στύλοι για τα φανάρια και έγινε επίσης η διαδικασία προκειμένου να μπει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με έξοδα του δήμου.
Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου – από την οποία απουσίαζε ο Γιάννης Κωνσταντάτος (όπως συνήθιζε ως αντιπολίτευση) – είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (47/14 από 4/4/2014).
Άλλωστε αυτό το έβλεπαν οι κάτοικοι του Ελαιώνα πριν εκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος.
Τώρα, 15 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μετά από παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας προς την Περιφέρεια λύθηκε ένα τεχνικό πρόβλημα και μπήκε σε λειτουργία το φανάρι.
Δηλαδή η ανάμιξη της σημερινής διοίκησης του δήμου αφορά την τελική μόνο φάση της λειτουργίας ενός έργου της προηγούμενης διοίκησης.
Θα αναρωτηθεί βέβαια ο κάθε πολίτης αν είναι λογικό για ένα φανάρι να χρειάζονται έξι ολόκληρα χρόνια.
Βεβαίως και είναι παράλογο. Για αυτό χρειάζεται να ζητάμε λιγότερη γραφειοκρατία, σωστή κατανομή υπηρεσιών και στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό.
Κατά τα λοιπά, είθισται κάθε νέα διοίκηση να ολοκληρώνει έργα της προηγούμενης. Μη μας τα παραλέει λοιπόν ο Γιάννης Κωνσταντάτος.
Η ιστορία της πόλης μας δεν ξεκίνησε πέρσι!»
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.