Αγίας Βαρβάρας
Παραιτήθηκε ο Σ. Τζόκας

Με επιστολή – επίθεση προς την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε., παραιτήθηκε από την Επιτροπή Αναθεώρησης του «Καλλικράτη» και του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, Σπύρος Τζόκας.
Υπενθυμίζεται ότι, με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Σπ.Τζόκας είχε οριστεί, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων της ΕΝ.Π.Ε.
Ο κ. Τζόκας, στην επιστολή παραίτησης, την οποία απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής και γενικό γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ., Κώστα Πουλάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. αντιμετωπίστηκαν από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ, με τοποθετήσεις, που αποκάλυπταν ότι, οι αρνητικώς τοποθετούμενοι, δεν είχαν διαβάσει στοιχειωδώς το κείμενο επί του οποίου ασκούσαν κριτική!
«Στην Ελλάδα του “λάθρα βιώσας”, κάποιοι δρουν παραπληρωματικά και έτσι συντηρούνται και πολιτικά και επαγγελματικά και κάποιοι δήθεν “πολύ” αριστεροί το παίζουν Ελβετοί σε όλα τα επίμαχα», υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας.
Στο κείμενο το οποίο κατέθεσε ο κ.Τζόκας στο πλαίσιο του διαλόγου για την θεσμική αναθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιλαμβάνονται μια σειρά μεταρρυθμιστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν:
– Την καθιέρωση της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα εκλογής και αντιπροσώπευσης στον Α’ και Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
– Την αποσύνδεση των ευρωεκλογών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επαναφορά της 4ετίας για την θητεία Δημάρχων και Περιφερειαρχών.
– Την αναδιάταξη των σχέσεων κεντρικού Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέρ της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά πρώτα των αναγκαιούντων πόρων πόρων και στη συνέχεια των αρμοδιοτήτων, ώστε να είναι σε θέση η δεύτερη να επιτελέσει το έργο της.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ