Connect with us

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Προσλήψεις για να μην μένουν «μετεξεταστέοι» οι χώροι πρασίνου

Published

on

Τα αποτελέσματα της πρώτης έκθεσης (Σ.Σ. παραθέτουμε παρακάτω) που δημοσίευσε το WWF Ελλάς, μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces, σχολιάζει ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, κ. Άρης Βασιλόπουλος, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει:

«Και πως να μην είναι μετεξεταστέοι όταν η ευθύνη είναι στους Δήμους και οι Δήμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν αδειάσει από εργατοτεχνικό προσωπικό λόγω απαγόρευσης προσλήψεων την τελευταία 6ετία;
Ενδεικτικά, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας διαθέτει 10 άτομα (!!!) για τη συντήρηση αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων πρασίνου, τη στιγμή που οι προσλήψεις έχουν παγώσει και το ΥΠ.ΕΣ δεν εγκρίνει ούτε καν 8μηνες συμβάσεις (Ο Δήμος μας ζήτησε και ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 17 άτομα και ενέκριναν 1…).
Όλη αυτή η λογική οδηγεί σε de facto ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου αφού οι πολίτες (δικαίως) διαμαρτύρονται, τη στιγμή όμως που οι Δήμοι δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Προσλήψεις λοιπόν εδώ και τώρα αν θέλουμε να έχουμε αξιοπρεπή φροντίδα του πρασίνου στις πόλεις μας.»

WWF: Μετεξεταστέοι οι χώροι πρασίνου
Κάτω από τη βάση βαθμολόγησαν 4.500 πολίτες έναν στους τέσσερις χώρους πρασίνου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη έκθεση που δημοσίευσε το WWF Ελλάς, μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces.
Ανάμεσα σε 887 χώρους πρασίνου σε 89 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα που αξιολογήθηκαν, ο γενικός μέσος όρος βαθμολογίας είναι στο 6,2 «πράγμα που υποδεικνύει ότι σε γενικές γραμμές οι πολίτες πιστεύουν πως υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν προκειμένου να απολαμβάνουν και να επισκέπτονται χώρους πρασίνου υψηλής ποιότητας».
Ειδικότερα, 664 χώροι πρασίνου που βαθμολογήθηκαν πέρασαν τη βάση του 5, ενώ 223 «κόπηκαν».
Όπως υπογραμμίζει το WWF, σε γενικές γραμμές, καταγράφηκαν χώροι πολλών επιπέδων.
«Χώροι πανέμορφοι, υπερτοπικής εμβέλειας καθώς και μικρά πάρκα που κάνουν καλύτερη τη ζωή στις γειτονιές. Καταγράφηκαν όμως και αρκετοί χώροι υποβαθμισμένοι ή ολότελα παρατημένοι και ακόμα χειρότερα βανδαλισμένοι».
Σημειώνεται, ότι μόλις 48 χώροι πρασίνου έχουν λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία, μεταξύ 9 και 10. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης, το Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ο λόφος Ιππείου Κολωνού στην Αθήνα, το Παυσίλυπο στην Καρδίτσα, ο δημοτικός κήπος Δράμας και το Άλσος Κεφαλαρίου στην Κηφισιά.
Στον αντίποδα, 28 χώροι πρασίνου συγκεντρώνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, κάτω από 3.
Ενδεικτικά, αυτοί οι χώροι βρίσκονται στο Κορδελιό, στη Βουλιαγμένη, στην Τρίπολη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στον Πειραιά, στην Παλλήνη.
Σημειωτέον, το Πεδίον του Άρεως βαθμολογείται από τους πολίτες μόλις πάνω από τη βάση, με 5,04, «πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ