Connect with us

Ηρακλείου Αττικής

Σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Published

on

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα τέσσερα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων

και ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής σε στρατηγικά σημεία γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, με την υιοθέτηση αυτού του νέου σύγχρονου τρόπου απόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων, το οποίο είναι σε θέση να αντικαταστήσει δεκάδες συμβατικούς κάδους, ο Δήμος καταφέρνει να αναβαθμίσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του κέντρου.
Και αυτό, γιατί αφενός απαλλάσσει την περιοχή από την εικόνα των παλαιών κάδων και αφετέρου με την αφαίρεση τους από τους δρόμους του κέντρου δημιουργεί συνθήκες καλύτερης κυκλοφορίας, διαθέτοντας περισσότερες θέσεις για τη στάθμευση των οχημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της εμπορικής κίνησης και της βόλτας στην πόλη.
Τα σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν τα συστήματα υπόγειων κάδων είναι στη συμβολή των οδών Πράσινου Λόφου και Πολυτεχνείου, Πεύκων και Νεότητος, Μαρίνου Αντύπα και  Ωραιοπούλου, καθώς και στη Ναρκίσσων και συγκεκριμένα στο τέλος της νέας πιάτσας ταξί.
Όσον αφορά τη λειτουργία των συστημάτων, αυτή όπως τονίζεται από το Δήμο είναι πολύ απλή. Για την ακρίβεια αυτό που θα πρέπει να κάνει ο κάθε πολίτης που θέλει να τους χρησιμοποιήσει είναι να επιλέξει τον κάδο αντίστοιχα με τα απορρίμματα που θέλει να πετάξει, και συγκεκριμένα πράσινο για τα συμβατικά απορρίμματα, μπλε για την ανακύκλωση.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί ποδιού ή αλλιώς ποδοβαλβίδα, να το κρατήσει πατημένο μέχρις ότου ανοίξει αυτόματα το καπάκι του κάδου, να πετάξει τα απορρίμματα, να αφήσει την ποδοβαλβίδα και τέλος να απομακρυνθεί από το σύστημα, το οποίο αναλαμβάνει μόνο του πλέον δράση.
Το σύστημα «διαβάζει» τον όγκο των απορριμμάτων και συμπιέζει το περιεχόμενο του υπόγειου κάδου, προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο και να κάνει πιο αποτελεσματική την απόθεση και την αποκομιδή. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να κάνει τη «δουλειά» έως και 10 συμβατικών κάδων.
Διευκρινίζεται τέλος ότι στο επάνω μέρος του συστήματος υπάρχουν δύο φωτεινές ενδείξεις. Πράσινο check, το οποίο, όντας σταθερά αναμμένο, επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί το σύστημα. Εάν το πράσινο check αναβοσβήνει, θα πρέπει να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα προκειμένου να μείνει σταθερό και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κάδοι. Κόκκινο «Χ» το οποίο ανάβει όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι και πρέπει να αδειάσουν πρώτα για να ξαναχρησιμοποιηθεί το σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι απλές οδηγίες αναγράφονται αναλυτικά και πάνω στα συστήματα για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι.  

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα.
Με μεγάλες μοναδικές προσφορές, δωροεπιταγές και δώρα για όλη την οικογένεια.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ