Connect with us

Πολιτική

Τι ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Published

on

Η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έφερε στην επιφάνεια σπουδαία θέματα.

 

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ανθρώπων και ζήτησε να πιεστεί η Τουρκία με συγκεκριμένες κινήσεις.

Συν τοις άλλοις, πρόσκληση στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση στο μεγάλο θέμα της προσφυγικής κρίσης απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Επικεφαλής του Ποταμιού απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε:

«Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δύο εικόνες. Η μια είναι η εικόνα των ανθρώπων, των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη είναι ο φόβος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη αλλά δεν είμαστε εδώ για αυτό. Εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις. Επειδή ξέρω και το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους ήρθα να σας πω την πρότασή μας, μια πρόταση 10 σημείων. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για τη χώρα αν δουλέψουμε σωστά».

Αργότερα στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δέκα συγκεκριμένες, μελετημένες προτάσεις για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας όπως εξελίσσεται να είναι το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνώστης των θεμάτων, αντιλαμβάνεται ότι πολλές από τις προτάσεις μας είναι απαραίτητες. Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σοβαρά επί συγκεκριμένων προτάσεων και με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κορυφαία ζήτημα της χώρας».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

 
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ