Πολιτική
To ζήτημα είναι η κατάργηση της πολιτικής

Tην επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, η οποία τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής στη συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου σχολιάζει η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών”.
Στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνονται τα εξής:
“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ Βλασσόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ Γρηγοράκου, σύμφωνα με την οποία 21 υπάλληλοι του Δήμου «περισσεύουν» και άρα τίθενται στο καθεστώς «διαδημοτικής κινητικότητας». Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την επιστροφή της ως απαράδεκτη και πρότεινε την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την συζήτηση του θέματος.
Στην τοποθέτηση της η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ειρήνη Κατσινοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :
Η επιμονή του Δημάρχου να περιοριστεί η συζήτηση μόνο στο θέμα «που είναι πάνω στο τραπέζι» όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή την υποτιθέμενη κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, στην πράξη δίνει άφεση αμαρτιών στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και οδηγεί σε εφησυχασμό τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους εργαζόμενους του Δήμου.
Κανείς δεν δικαιούται να «πέφτει από τα σύννεφα» ούτε να διαμαρτύρεται όψιμα , όταν:
– είναι γνωστή και δεδομένη η μνημονιακή δέσμευση για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014, οι 12.000 από τους οποίες θα προέρχονται από τους Ο.Τ.Α.,
– υπάρχει το προηγούμενο του «ξαφνικού θανάτου» της Δημοτικής Αστυνομίας,
– σε λίγο λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε κενές θέσεις εργασίας και άρα οδηγούνται την απόλυση,
– έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο,
– είναι γνωστό ήδη από τις αρχές του μήνα, ότι 29 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση και την απόλυση των 2.000 υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία FM.
Έχουν βαρύτατες ευθύνες τόσο η ΚΕΔΕ, που με τη συμφωνία της ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, όσο και η Διοίκηση του Δήμου μας, που ενώ είχε δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων θα γίνει σε διάλογο με τους εργαζόμενους, δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Και όλα αυτά, όταν ήξεραν πως είναι μνημονιακή δέσμευση η ολοκλήρωση της λεγόμενης «αξιολόγησης» των ΟΤΑ μέχρι τέλους 2013.
Για το Δίκτυο Πολιτών το ζήτημα δεν είναι αν ο αλγόριθμος ήταν σωστός ή λάθος, ούτε το ζητούμενο είναι ένα άλλος τύπος υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού που θα στηρίζεται σε πιο αξιόπιστα κριτήρια. Οι Δήμοι σήμερα οφείλουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και έχουν την υποχρέωση όχι να μειώσουν, αλλά να αυξήσουν τις υπηρεσίες τους προς κάθε κάτοικο αυτής της πόλης.
Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με επιμέρους «βελτιώσεις» των μαθηματικών τύπων και των χρησιμοποιούμενων κριτηρίων.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί συνολικά. Αυτό καλούμε να κάνουν οι δημότες της πόλης μας, τόσο με τους αγώνες τους όσο και με την ψήφο τους στις αυτοδιοκητικές εκλογές που πλησιάζουν”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024