Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Αγώνας για τη διάσωση του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Αφιερωμένη στον υπέροχο ιστορικό χώρο του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ήταν η βραδιά του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου. Ο παραμυθένιος, γεμάτος ιστορία και αισθήσεις αυτός χώρος, ήταν  η αφορμή για να ταξιδέψει ξανά το κοινό μελωδικά, με παλιά και νέα τραγούδια των εκλεκτών αγαπημένων καλλιτεχνών, του Πεντελιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Λειβαδά και των εξεχόντων καλεσμένων του, του φίλου του και ήρωά του Σταμάτη Κραουνάκη  και της συνεργάτιδος του Ζωής Παπαδοπούλου, οι οποίοι τόσο πρόθυμα θέλησαν να προσφέρουν για τη συντήρηση του χώρου αυτού.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και τη στήριξη του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο «Σύλλογος Φίλων Του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας» με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Κοντουλάκο,  χάρισε μια  εξαιρετική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναστύλωση του τεράστιας σημασίας αυτού ιστορικού μνημείου της Πλακεντίας, για την προστασία, τη συντήρησή του αλλά και για να υλοποιηθεί το αίτημα όλων να ανήκει στο Δήμο ώστε να συνεχίσει την πορεία του σαν κύτταρο πολιτισμού και τέχνης, όπως του αξίζει…   Το σύνθημα έδωσε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι: «Πριν 20 χρονια που ξεκινούσα την αυτοδιοικητική μου πορεία εδώ, οι έννοιες εθελοντισμός και χορηγία ήταν έννοιες άγνωστες. Είμαι ευτυχής που  σήμερα βλέπω ανθρώπους που χρόνια πολεμούν στην 1η γραμμή για τα αυτονόητα που είναι και ζητούμενα, όπως και βλέπω τους εκλεκτούς αυτούς καλλιτέχνες μας που είναι σήμερα εδώ, να πολεμούν για τη διάσωση του χώρου αυτού και να μεταφέρουν το στίγμα μας… Το στίγμα ότι, η εκγατάλειψη αυτού του χώρου, δεν μας εκφράζει και θα αγωνιστούμε με ψυχή και σώμα για τη διατήρησή του. Είναι χώρος που κουβαλάει αρκετή ιστορία από την Πεντέλη μας κι αξίζει να είναι το λίκνο Πολιτισμού της περιοχής…».

Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Λειβαδά αλλά και τραγούδια από τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη όπως «Ο Λήσταρχος Νταβέλης» αλλά και απρόβλεπτες στιγμές της ιδιαίτερης σκηνικής του παρουσίας, χάρισαν συγκίνηση, γέλιο μα και προβληματισμό.
Στη βραδιά συμμετείχαν μαζί με τον Δήμαρχο Πεντέλης, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας και Αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Ελευθέριος, η θεματική Αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Βιλιώτης, πολλοί καλλιτέχνες όπως η Πεντελιώτισσα ηθοποιός Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Πασχάλης Τσαρούχας καθώς και φίλοι εντός και εκτός του Δήμου.

Συναυλία με καλό σκοπό την Παρασκευή
Συνεχίζοντας, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20:30, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί μια μουσική παράσταση για την ενίσχυση του αγώνα κατά του Καρκίνου του μαστού, από τους “Harmonia Misturata”…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ