Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Αξέχαστες λαϊκές μελωδίες στη Νέα Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις


Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Μιχάλη Δημητριάδη και της Μαρίας Σουλτάτου, δύο μεγάλων ερμηνευτών που ο καθένας από την πλευρά του σφραγίσει το ελληνικό λαϊκό, έντεχνο, καθώς και παραδοσιακό τραγούδι.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία της 28ης Οκτωβρίου στην Νέα Ερυθραία, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2015» του Δήμου Κηφισιάς.
Οι σπουδαίοι ερμηνευτές συνεπήραν το κοινό που σιγοτραγουδούσε καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας αγαπημένες λαϊκές μελωδίες από τα ομορφότερα τραγούδια των μεγάλων συνθετών (Ζαμπέτας, Τσιτσάνης, Πάνου, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Νικολόπουλος κ.ά.), αλλά και επιτυχίες από το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

Μια μοναδική και ιδιαίτερη σχέση δημιουργήθηκε με το κοινό, το οποίο χόρεψε με τα μικρασιατικά τραγούδια και χάρισε το παρατεταμένο χειροκρότημα του στους καλλιτέχνες στο κλασικό πλέον «Ρεμπέτικο» τραγούδι «Μάνα μου Ελλάς» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.
Τους δύο ερμηνευτές συνόδευαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Αλέξανδρος Σούτσος (πιάνο – ακορντεόν),  Μανώλης Μιχαλάκης (μπουζούκι), Δημήτρης Σάββας (κιθάρα).
Στη μουσική βραδιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς  Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού  Σταύρος Ζαπάντης και ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μωράκης, οι  Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης και Σίσσυ Παπασπύρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ