Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Από τη θρησκευτική σκέψη στη δημιουργία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έκθεση αγιογραφίας – ζωγραφικής της Ε. Παπαγεωργίου – Λεπενιώτη με τίτλο: «Από τη θρησκευτική σκέψη στη δημιουργία» φιλοξένησε πριν λίγες ημέρες η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου.
Τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιου της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Καρδίτσας και παρουσία του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Ιωάννη Αγγελή, των Εφετών κας Μαριάννας Παγουτέλη και Μαρίας Λεπενιώτη, του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κου Νικόλαου Καρακούκη και πλήθους φίλων της εικαστικής δημιουργίας και έκφρασης.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τη δημιουργό για τα αξιόλογα έργα που περιλαμβάνει η έκθεσή της, μέσα από τα οποία η καλλιτέχνης στέλνει το μήνυμα ότι η ώριμη,προβληματισμένη σκέψη και η βαθειά και δυνατή πίστη μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες δημιουργίας. Παράλληλα ο κος Πατούλης επανέλαβε την ακλόνητη στήριξη που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου σε δράσεις πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης σε κάθε συμπολίτη μας, με τη διαβεβαίωση ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος Αμαρουσίου “θα συνεχίσει να παράγει πολιτισμό και να κρατεί ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας”.  
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού
Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης και οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας.        

Ποια είναι η καλλιτέχνης
Η καλλιτέχνης κα Παπαγεωργίου-Λεπενιώτη μελέτησε τη βυζαντινή ζωγραφική παράδοση και ασχολήθηκε με αυτή επί σειρά ετών, στα εργαστήρια των δασκάλων Γεωργίου Κορδή και Ευσταθίου Πολυχρονόπουλου. Χρησιμοποιεί τεχνοτροπίες και τεχνικά ιδιώματα που διατηρούν την παράδοση της βυζαντινής τέχνης.
Το έργο της περιλαμβάνει ζωγραφική με αυγοτέμπερα επάνω σε χειροποίητους καμβάδες, σε παλαιά ξύλα, σε προετοιμασμένη άμμο και σε ξερό σοβά.
Διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο Αγιογραφίας στην ΚΓ’ Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών 2003 του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Έργα τΤης βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε ναούς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ