Connect with us

Διασκέδαση

Βραζιλιάνος δικαστής διέταξε την απόσυρση του τραγουδιού της Adele από τις υπηρεσίες streaming σε όλο τον κόσμο

Published

on

Adele μιλάει

Η Adele κατηγορήθηκε για λογοκλοπή, καθώς ένας Βραζιλιάνος δικαστής έκρινε πως ένα τραγούδι της, το «Τhe Million Years Ago» να αποσυρθεί από τις υπηρεσίες streaming σε όλο τον κόσμο.

Η απόφαση έρχεται μετά από μήνυση του Βραζιλιάνου συνθέτη Toninho Geraes.

Ο κ. Geraes, 62 ετών, ισχυρίζεται ότι το τραγούδι της Adele το 2015, το οποίο περιλαμβάνεται στο επιτυχημένο άλμπουμ της 25, αποτελεί λογοκλοπή της μουσικής του κλασικού κομματιού σάμπα Mulheres (Γυναίκες), που ηχογράφησε ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής Martinho da Vila σε ένα επιτυχημένο άλμπουμ του 1995.

Και οι δύο δισκογραφικές εταιρείες θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

«Είναι ένα ορόσημο για τη βραζιλιάνικη μουσική, η οποία… έχει συχνά αντιγραφεί για να συνθέσει επιτυχημένες διεθνείς επιτυχίες», είπε ο Fredimio Trotta, δικηγόρος του κ. Geraes.

Ο κ. Trotta είπε ότι η εταιρεία του θα εργαστεί για να εξασφαλίσει ότι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες ροής σε όλο τον κόσμο θα ειδοποιηθούν για την απόφαση της Βραζιλίας.

Μόλις ειδοποιηθούν δικαστικά οι υπηρεσίες ροής, το τραγούδι της Adele, το οποίο έχει πάνω από 223 εκατομμύρια streams στο Spotify, θα αφαιρεθεί.

Δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως αναφέρει το NeedToKnow.

Ο κ. Geraes κάνει μήνυση για χαμένα δικαιώματα, 160.000 $ (127.000 £) για ηθική βλάβη.

Η μήνυση κατατέθηκε τον Φεβρουάριο. Ο κ. Geraes ζήτησε επίσης να αποζημιωθεί ο παραγωγός Greg Kurstin.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ