Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Γνωριμία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα καινούργιο και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό μουσείο της Αθήνας είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 2013 και ολοκληρώνει το χαρακτηρισμό του χώρου ως διατηρητέου ιστορικού μνημείου ενώ αναλαμβάνει να παρουσιάσει και να διηγηθεί στους επισκέπτες του ιστορίες του εργοστασίου φωταερίου για την επιχειρηματικότητα, την εργασία αλλά και την καθημερινότητα του.
Βασικοί του στόχοι η ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς, η προστασία της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και η εμβάθυνση στην ιστορία της τεχνολογίας και στα τεχνολογικά θαύματα μιας εποχής που συνέβαλλαν στον εκσυγχρονισμό των πόλεων.
Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα από το εργοστάσιο (είδη γραφείου, παλαιές συσκευές φωταερίου, έγγραφα, κ.α.), διαδραστικές εφαρμογές, αποτελούν το περιεχόμενο αυτού του μουσείου που αναδεικνύει ταυτόχρονα και τον υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό.
Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και ξεναγήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής του λειτουργίας, πάντα σε συνεργασία με το πλούσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης.

Ώρες λειτουργίας Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου :
Χειμερινό ωράριο (15 Οκτωβρίου – 15 Απριλίου):
Τρίτη – Κυριακή: 10.00 – 20.00
Τελευταία είσοδος: 19.00
Δευτέρα: κλειστά
 
Θερινό ωράριο (16 Απριλίου – 14 Οκτωβρίου):
Τρίτη – Κυριακή: 10.00 – 18.00
Τελευταία είσοδος: 17.00
Δευτέρα: κλειστά
 
Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25 & 26 Δεκεμβρίου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ