Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στην προσπάθειά της να αναπτύξει μια νέα υπηρεσία για τα παιδιά – μέλη της, υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6 – 8 ετών σε συνεργασία με τους μαθητές Α’, Β’ & Γ’ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ανάγνωση, να αναπτύξουν τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα βιβλία θέματα που τα απασχολούν και τα προβληματίζουν.
Πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη συνάντηση, στην οποία τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και μετά ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης. Εντυπωσιάστηκαν με το πλήθος των βιβλίων που υπήρχαν και ιδιαίτερα από τις εγκυκλοπαίδειες και τα λεξικά.
Μετά τα παιδιά βρέθηκαν στον πιο ωραίο χώρο που ήταν ο δικός τους, η παιδική βιβλιοθήκη.

Η 1η ομάδα διάλεξε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης». Ήταν οι περισσότεροι μαθητές της Α’ τάξης. Έγινε συζήτηση και βγήκαν συμπεράσματα. Στη συνέχεια διάλεξαν βιβλία και προσπάθησαν να τα διαβάσουνε μόνοι τους παρά τις δυσκολίες, διότι δεν γνώριζαν όλα τα γράμματα. Τέλος, μαζί με τους γονείς τους δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι.

Στη 2η ομάδα διαβάστηκε το βιβλίο «Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη». Τους άρεσε πολύ και πρόθυμα είπαν τι τους εντυπωσίασε. Στη συνέχεια ζωγράφισαν και δανείστηκαν για το σπίτι.
Δόθηκε και η περίληψη του παραμυθιού σε φωτοτυπημένο έντυπο.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, από τις 5μμ. ως τις 8μμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ