Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Μπαίνουν οι βάσεις για Σχολή Θέατρου στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις


Η αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης μετατρέπεται σε οργανωμένο χώρο θεατρικού εργαστηρίου, δημιουργίας και Πολιτισμού με ομόφωνη απόφαση που πέρασε το Δ.Σ. του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 22 Σεπτεμβρίου μετά από εισήγηση της Προέδρου Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία Σχολής Θεάτρου με αναγνώριση από το Κράτος και προοπτικές καλλιτεχνικής ανάπτυξης σε τοπικό και διαδημοτικό επίπεδο.
Η κα Πατούλη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θέματος πρότεινε η «Αίθουσα Αναγνωστάκη», που αποτελεί έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, να διαμορφωθεί σε χώρο θεατρικού εργαστηρίου, χώρο πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των ποιοτικών δρωμένων του ΠΕ.Α.Π. Να αναβαθμιστεί και να διατίθεται πλέον μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΠΕ.Α.Π., μαθήματα καλλιτεχνικών τμημάτων, συνδιοργανώσεις με φορείς και συλλόγους της περιοχής με σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού μέσα από όλες τις μορφές τέχνης και λόγου. Όπως επίσης, για ημερίδες, παρουσιάσεις, προβολές, ομιλίες, επιστημονικές διαλέξεις που συνάδουν με το κύρος και την καλλιτεχνική φυσιογνωμία του χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, δε θα διατίθεται για ψυχαγωγικούς, εμπορικούς και αλλότριους σκοπούς, ενώ για την κάλυψη περαιτέρω αναγκών θα διατίθενται οι αίθουσες «Μελίνα Μερκούρη» και «Μπενίση».
Παράλληλα η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. τόνισε την αναγκαιότητα αυτής της δημιουργικής παρέμβασης σε χώρους “που, αν μη τι άλλο, αναδεικνύουν την Ιστορικότητα του Δήμου μας, των Αξιών που πρεσβεύουν και τη σπουδαιότητα που εμπερικλείει η προβολή των δομών του ΠΕ.Α.Π. σε αντικείμενα ανθρωπιστικών σπουδών, ποιοτικής έκφρασης και κοινωνικής καλλιέργειας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ