Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ξύπνησαν οι μνήμες του Μπλόκου της Καλογρέζας

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου «Σαν πουλιά τα τουφεκάν» του Κώστα Χαλέμου, η οποία διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας. Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του Μπλόκου της Καλογρέζας, στο οποίο εκτελέστηκαν 22 πατριώτες από τις δυνάμεις Κατοχής.H αίθουσα ήταν κατάμεστη, ενώ κατά την ανάγνωση κειμένων του έργου κύλησαν δάκρυα καθώς ξύπνησαν οι μνήμες και ξύστηκαν οι πληγές, που έχει αφήσει στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας εκείνη η ημέρα (15 Μαρτίου 1944).
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ν. Ιωνίας, παρευρέθησαν συγγενείς των θυμάτων του Μπλόκου, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι,  παλιοί και νέοι κάτοικοι της περιοχής, άλλοι για να θυμηθούν και άλλοι για να πληροφορηθούν.
Στη παρουσίαση παρέστη ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης η οικογένεια του οποίου είχε βιώσει τα γεγονότα του Μπλόκου. Εκεί παρευρέθηκε επίσης,η Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, μέλη Δ.Σ συλλόγων και άλλοι.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ν. Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση και συνεχίστηκε με τις ομιλίες του συγγραφέα και των εκλεκτών προσκεκλημένων του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ