Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Οι “Φόνισσες” ήρθαν και στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις


Την επιτυχημένη σουρεαλιστική κωμωδία με τίτλο: «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου απολαύσουν οι θεατές στο Αμαλίειο αμφιθέατρο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.
Στη σκηνή ξετυλίχθηκε η ιστορία έξι γυναικών, που καθεμία είχε σκοτώσει και από κάποιον. Όλες επικαλούνταν κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποφύγουν την καταδίκη. Μία εισαγγελέας και η βοηθός της που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μέσα από μία σειρά από συμπτώσεις δίνουν αισιόδοξο τέλος στην ιστορία. Χαρίζοντας άπλετο γέλιο στους θεατές, η παράσταση μετέφερε ένα «μήνυμα» ελπίδας ότι τίποτα δεν τελειώνει μέχρι που η μοίρα να έχει τον τελευταίο λόγο.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας, τα κοστούμια και το σκηνικό επιμελήθηκε η Μαρία Καραπούλιου, και τους φωτισμούς ο Διονύσης Λαμπίρης. Τους ρόλους της παράστασης ερμήνευσαν η Ελένη Καστάνη, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση, η Φωτεινή
Ντεμίρη, η Σοφία Βογιατζάκη, ο Πατρίκιος Κωστής, η Παρθένα Χοροζίδου και η Τζέση Παπουτσή.

Η συνέχεια
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Ωχ Ηλέκτρα». Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη, με ομάδα καλλιτεχνών.

Διαβάστε επίσης:

Μια μεγάλη στιχουργός επί σκηνής

Στιγμές γέλιου με τον… Caveman

Συναυλία Μικρούτσικου και Κότσιρα στο Μαρούσι

Τραγούδια, θέατρο και χορός στο Μαρούσι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ