Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Ο «Πλάτων» αναβιώνει στο Αττικό Άλσος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δραματοποιημένη διάλεξη «Πλάτων» του Θεοδόση Πελεγρίνη ανοίγει η αυλαία για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττικής στο καθιερωμένο ραντεβού με τους πολίτες στο Αττικό Άλσος.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21.00 στο θέατρο «Κατίνα Παξινού», ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης θα παρουσιάσει μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο τις βασικές αρχές του μείζονος αυτού φιλοσόφου, που καθόρισε με το φιλοσοφικό και επιστημονικό έργο του την πορεία της ανθρώπινης διανόησης στο πέρας των αιώνων.

Μαζί του επί σκηνής θα βρεθεί ο ηθοποιός Σπύρος Ξένος, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Παρίκος, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας και τον ήχο επιμελείται ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Μετά την πρεμιέρα της στο Αττικό Άλσος, η δραματοποιημένη διάλεξη αναμένεται να μεταφερθεί και σε άλλους εμβληματικούς χώρους πολιτισμού στην Αττική.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Πλάτων, ο μεγαλύτερος, κατά πολλούς, φιλόσοφος όλων των εποχών, γεννήθηκε το 427 π.Χ. στην Αττική. Τόσο η φιλοσοφία του, η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα του φιλοσοφικού στοχασμού, όσο και η έρευνά του στον τομέα των μαθηματικών, η οποία εξακολουθεί να διεγείρει το έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων μαθηματικών του καιρού μας, επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση του πνεύματος του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ