Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Πλημμύρισε μελωδίες και γεύσεις η Μεταμόρφωση (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών με παράλληλη Έκθεση Ειδών Λαϊκής Τέχνης, η οποία γέμισε με χρώματα και γεύσεις το χώρο υποδοχής.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργου Ηλιόπουλου και της Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών, κας Ευαγγελίας Βλυσίδου Λεονταρίδου. Κοινή συνισταμένη των δύο ομιλητών ήταν ότι η μουσική συμβάλει στη συναδέλφωση των λαών.
Στη συνέχεια η αίθουσα πλημμύρισε από εξαιρετικές μελωδίες, άρτια εκτελεσμένες.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης με Μαέστρο τον κ. Ν. Καριώτη και συνοδεία της πιανίστριας, κας Βασιλικής Καριώτη.  Τη σκυτάλη πήρε η Μικτή Χορωδία των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας με Μαέστρο το συνθέτη, κ. Κ. Ευαγγελάτο και συνοδεία του Σολίστα, κ. Σ. Κόλλια.  
Στη συνέχεια, η Παιδική Χορωδία της Κοινότητας της Σρι Λάνκα με Μαέστρο τον Ajanta Karunarathna και τη συνοδεία οργάνων και παραδοσιακών χορών από την πατρίδα τους.
Το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με τη Γυναικεία Χορωδία “Μαγική Ρούτα” του Ουκρανικού Συλλόγου Ουκρανο – Ελληνική Σκέψη με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κα Olia Vasylyshyn και τις χορωδούς ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της χώρας τους.Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης ακολούθησε με μαέστρο τον κ. Καριώτη, δίνοντας την χαρούμενη νότα της.
Την εκδήλωση “έκλεισε” η Χορωδία του Ουκρανικού Κέντρου “Τρεμπίτα” και η Ουκρανική Εκκλησιαστική Χορωδία “Τα παιδιά του φωτός” με τους μικρούς χορωδούς ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας τους.
Οι Χορωδίες, πρεσβευτές του πολιτισμού της κάθε χώρας, έδωσαν η κάθε μία το δικό της χρώμα και όλες απέσπασαν θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό.  Επιβεβαίωσαν ακόμα μία φορά ότι η μουσική ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς.
Η εξαιρετική βραδιά του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, επαίνων στους Μαέστρους και αναμνηστικών διπλωμάτων στου Χορωδούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Κ. Κολοβός, η Πρόεδρος της Πνευματικής, Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων, κ. Μ. Αραμπάνου, η Πρόεδρος της Δύναμης Φιλίας (F.F.I.), κα Αμαλία Πορτάλιου, Πρόεδροι Συλλόγων και Κοινοτήτων ξένων κρατών.
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, που απουσίαζε λόγω της παρουσίας του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, τιμήθηκε για τη συμβολή του στον Πολιτισμό, με το Χρυσό Μετάλλιο του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών, το οποίο παρέλαβε αντ’ αυτού ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ