Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Σπουδαίες θεατρικές διαδρομές στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις


Κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός & Αθλητικός του Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει Φεστιβάλ μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια (Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου).
Φέτος το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.
Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν μια σειρά κλασσικών έργων αρχής γενομένης με τον “Ιππόλυτο”, που ανοίγει το φεστιβαλ στις 25 Αυγούστου, μια παράσταση από το Εθνικό Θέατρο με πρωβταγωνίστρια τη Λύδια Κονιόρδου που έχει μαζί της τον Νίκο Κουρή, τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τη Μάρθα Φριτζήλα. Ακολουθούν στις 3 Σεπτεμβρίουοι “Θεσμοφοριάζουσες” με Γιώργο Κιμούλη (που έχει κάνει σκηνοθεσία-διασκευή), Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά και Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Στις 5 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη να ανέβει η “Λυσιστράτη” με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη και δίπλα της τους Αντώνη Λουδάρο, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάση Τσαλταμπάση και Νάντια Κοντογεώργη. 

Μετά έρχονται στις 6 Σεπτεμβρίου οι  “Τρώαδες” με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μάινα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Μαρία Πρωτόπαπα και Λένα Παπαληγούρα. και οι “Βάτραχοι” που κλείνουν το φεστιβάλ στις 14 Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ζουγανέλη και μαζί του τους Λαέρτη Μαλκότση, Φάνη Μουρατίδ, Σπύρο Μπιμπίλα, Εβελίνα Παπούλια, Σοφία Παυλίδου και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
‘Aλλες θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου είναι τα “Παντρολογήματα” του Νικολάι Γκογκολ (Τετάρτη 27 Αυγούστου) με τον Γιάννη Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Γιάννη Λούλη, η κωμωδία “Hangover iv” (Παρασκευή 29 Αυγούστου) με τους Σωτήρη Καλυβάτση, Μάριο Αθανασίου και Πέτρο Λαγούτη, η Μαρία Πενταγιώτισσα (Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου) με τους Γιάννη Μποσταντζόγλου, Γιάννη Αϊβάζη, Δήμητρα Παπαδήμα και Περικλή Αλμπάνη, η παρωδία “ωχ Ηλέκτρα” (8 Σεπτεμβρίου) με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Κρατερό Κατσούλη. και οι “Φόνισσες της Παπαδιαμάντη” (Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου) των Ρήγα-Αποστόλου με τις Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Ναταλία Δραγούμη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νατάσα Καλογρίδη, Σοφία Βογιατζάκη και Τζέσυ Παπουτσή.

Τροποποίηση στο πρόγραμμα

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Βριλησσίων η παράσταση  «THE HANGOVER» που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29 Αυγούστου ακυρώνεται λόγω διάλυσης του θιάσου. Στη θέση της θα γίνει η θεατρική παράσταση «ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ» του Ντόναλντ Μάργκιουλις.

Μουσική βραδιά με τον Γιάννη Σπανό

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μια μουσική βραδιά με τον Γιάννη Σπανό. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης θα είναι στο πιάνο, ενώ θα ερμηνεύουν οι Δώρος Δημοσθένους και Χρυσούλα Στεφανάκη. Κιθάρα θα παίζει ο Κώστας Τζιαγκούλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ