Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Τα παιδιά βρήκαν το δικό τους βιβλίο

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή οι τριήμερες εκδηλώσεις με σύνθημα “Βρες το δικό σου βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη”. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν με τη συνεργασία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μοσχάτου και Ταύρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου,  του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και των σχολείων του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου γέμισε από παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία απόλαυσαν δραματοποιημένα παραμύθια, συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια και ήρθαν σε επαφή με γνωστούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Συγκεκριμένα:
– Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, το Ε1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η Α’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το Δ1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα βιβλίων των προσκεκλημένων συγγραφέων: Χριστίνα Φραγκεσκάκη, Βαγγέλη Ηλιόπουλου και Αντώνη Παπαθεοδούλου.
– Την 2η μέρα  των εκδηλώσεων τα  παιδιά των δυο τελευταίων τάξεων του 1ου Δημ. Σχ. Ταύρου παρακολούθησαν την Αργυρώ Μουντάκη να παρουσιάζει το βιβλίο της «Το κορίτσι του Πέτρου» ενώ το 3ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου είχε τη χαρά να συναντήσει την Ελένη Γεωργοστάθη με το βιβλίο της το «Χάρτινο καραβάκι της μαμάς». Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι δυο βιβλιοθηκονόμοι των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μοσχάτου και Ταύρου υποδέχτηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους και τα απασχόλησαν με δημιουργικό τρόπο.
– Την 3η ημέρα των εκδηλώσεων η συγγραφέας Φραντσέσκα Αλεξοπούλου με το δικό της τρόπο παρουσίασε το βιβλίο «Θέλω πάντα να γελάς» στα παιδιά των δυο πρώτων τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, ενώ οι μαθητές των Γ΄ και Δ’ τάξεων του 5ου Δημ. Σχολείου συνάντησαν τη Λίνα Σωτηροπούλου η οποία παρουσίασε διαδραστικά το βιβλίο της «Εγώ και η αδερφή μου». Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ’ του  4ου και 5ου Δημοτικού Μοσχάτου μίλησαν με τη συγγραφέα Αγαθή Δημητρούκα με το βιβλίο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» ενώ η συγγραφέας και αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα παρουσίασε παραστατικά το βιβλίο της «Ο Βάτραχος και το φιλί» στην Α’ και Β’ τάξη του 5ου Δημ. Σχ. Μοσχάτου. Το πρωινό έκλεισε με την Κατερίνα Ανωγιανάκη και τη θεατρική  παρουσίαση του δικού της βιβλίου «Ο πρίγκιπας Μισός» που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών της Β’ τάξης του 4ου Δημ. Σχ. Μοσχάτου. Το απόγευμα έγιναν επισκέψεις από παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.  
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι εκδοτικοί οίκοι: “Μεταίχμιο”, “Πατάκη”, “Παπαδόπουλος” και “Ψυχογιός”. Παράλληλα, το βιβλιοπωλείο “Παπακωνσταντίνου” λειτουργούσε έκθεση βιβλίου με επιλογές τίτλων από τις βιβλιοθηκονόμους των βιβλιοθηκών μας. Οι διευθυντές των σχολείων της πόλης μας και οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν άψογα για την επιτυχία της διοργάνωσης.

“Δημοτικές Βιβλιοθήκες ανοιχτές στην κοινωνία”
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Απόστολος Σιώκας δήλωσε στα πλαίσια της εκδήλωσης: “Όραμά μας είναι οι δημοτικές μας βιβλιοθήκες να είναι ανοιχτές στην κοινωνία, να λειτουργούν ως κέντρα δημιουργίας και πολιτισμού και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα συνέργειας με τα σχολεία, όπου μεγαλώνουν οι σημερινοί αναγνώστες και οι αυριανοί πολίτες”.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι μέσα από τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων οι μαθητές των σχολείων μας και οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν από κοντά τους συγγραφείς των αγαπημένων τους παιδικών βιβλίων, ακούν και βλέπουν δραματοποιημένα αποσπάσματα από τις παιδικές ιστορίες και περνούν δημιουργικά το χρόνο τους  με την καθοδήγηση των έμπειρων βιβλιοθηκονόμων μας και των εκπαιδευτικών τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ανάλογες δράσεις που φέρνουν σε επαφή τα παιδιά αλλά και γενικότερα τους αναγνώστες με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ