Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Τα Φεστιβάλ – “θύματα” της πανδημίας – Τι θα βλέπαμε φέτος σε Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο Αττικής και Αγ. Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πολιτισμός ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει λαμβάνοντας υπόψη την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας, το καλοκαίρι αυτό στερηθήκαμε από πανηγύρια μέχρι καθιερωμένα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που κρατούν χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκονται αγαπημένες πολιτιστικές δράσεις των Βορείων Προαστίων, οι οποίες όμως αξίζουν έναν μικρό φόρο τιμής για την προσπάθεια αναφορικά με τα όσαν είχαν ετοιμάσει.

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2020 στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Στη ματαίωση της διεξαγωγής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στα πλαίσια του θεσμού «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης», προέβη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας συμβάλλοντας έτσι,  στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της έξαρσης και των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19. 

«Με πόνο ψυχής είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τον φετινό Πολιτιστικό Σεπτέμβρη για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Αθήνα. Ακόμα κι αν τηρηθούν με σχολαστική συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα στους χώρους των εκδηλώσεων, είναι αδύνατον να ελεγχθεί η συγκέντρωση του κόσμου και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.  

Από την αρχή της θητείας μας δώσαμε έμφαση και σχεδιάσαμε προσεκτικά όλα μας τα βήματα που θα δημιουργούσαν γερά πολιτιστικά θεμέλια για το μέλλον. Δυστυχώς παρά την εξαιρετική δουλειά του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου μας και την προσπάθεια όλων των συνεργατών μας, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην ακύρωση όλων των πολιτιστικών δρώμενων.  Για όλους εμάς προέχει πάντοτε το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας.  Καμία διοργάνωση  και καμία εκδήλωση δεν αξίζει τόσο, ώστε να βάλεις σε κίνδυνο την υγεία έστω και ενός ανθρώπου.  

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια μας για την υλοποίηση όλων των στόχων που έχουμε θέσει στον Τομέα του Πολιτισμού ως Δημοτική Αρχή» τόνισε ο κ. Ηλίας Γκρίντζαλης Υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου και Πρόεδρος Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας. 

Φέτος μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει ποιοτικές και αναγνωρισμένες ως επιτυχημένες παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης». Είναι άξια λόγου η αναφορά στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί:  

 Πολυχώρος Δροσίνη, Νέα Χαλκηδόνα 

  • «Τα παράσιτα» (Parasite)(Κινηματογραφική Προβολή)
  • «Γοριλομπελάδες» (Κινηματογραφική Προβολή)
  •  «Πολυξένη» (Κινηματογραφική Προβολή)
  • Θεατρική Παράσταση «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ – «Οι μούσες που αγάπησα» με τον Γρηγόρη Βαλτινό
  • Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα ΕΜΕΛΛΟΝΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 

Θεατράκι ΠΠΙΕΔ, Νέα Φιλαδέλφεια 

  • Παιδική θεατρική παράσταση «Το Βιολί που ήθελε να γίνει κόντρα μπάσο» ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
  • Θεατρικός μονόλογος «Δύο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μελίνα Μποτέλη
  • Θεατρική Παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με τη Χριστίνα Αλεξανιάν
  • Μουσικό – θεατρική παράσταση «Η Σπείρα του Έρωτα» με την Ανδρομάχη Δαυλού και τον Άρη Γραικούση

Λίμνη Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας 

  • Συναυλία με την ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ & το σχήμα Ακούσματα Ανατολής 

 

Ηράκλεια 2020 – Γεωργία Βασιλειάδου

Την ακύρωση του φετινού πολιτιστικού φεστιβάλ «Ηράκλεια 2020» αποφάσισε επίσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα στο μέτωπο της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για το διάστημα από 2 έως 6 και 13 Σεπτεμβρίου, με πλούσιο πρόγραμμα, μουσική και εικόνες, τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις προτιμήσεις.

Μάλιστα, τα φετινά «Ηράκλεια» θα ήταν αφιερωμένα στην Ηρακλειώτισσα, αξέχαστη ηθοποιό, Γεωργία Βασιλειάδου, ενώ μέσα από τις εκδηλώσεις τους θα στήριζαν το «Σπίτι του Ηθοποιού».

«Για εμάς που οργανώσαμε, δουλέψαμε, τρέξαμε για τα φετινά Ηράκλεια είναι λυπηρό να αναγκαζόμαστε να ανακοινώνουμε πως, τελικά, δεν θα μπορέσουμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας όσα όμορφα τους είχαμε ετοιμάσει. Είχαμε προγραμματίσει να τους προσφέρουμε 6 ημέρες γεμάτες μουσική και χρώματα, αναμνήσεις και αισιοδοξία, ιδίως σε αυτό τον καιρό που τα έχουμε τόσο ανάγκη. Παράλληλα, σκοπεύαμε να στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες που και αυτοί χειμάζονται τη δύσκολη αυτή περίοδο, όπως εκείνοι είναι πλάι μας μέσα από την τέχνη τους όταν και εμείς τους έχουμε ανάγκη. Όμως, μπροστά στην υγεία των συνανθρώπων μας, σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο παρά την ασφάλειά τους. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να ρισκάρουμε να μαζευτούμε τόσοι πολλοί – γιατί ξέρω ότι θα ήμασταν πολλοί – σε αυτή την περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία των Ηρακλείων και να ευχηθώ σύντομα να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Εμείς θα είμαστε ξανά εδώ να διοργανώσουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα», δηλώνει σχετικά η Μαίρη Ιγγλέση, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον Πολιτισμό.

«Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος»

Για υγειονομικούς λόγους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ν. Παναγόπουλος: «Ο μικρός χώρος του κήπου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται με επιτυχία οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος» που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή ελλήνων λογοτεχνών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, δεν κρίνεται φέτος υγειονομικά ασφαλής για τον επισκέπτη, λόγω της εν εξελίξει πανδημίας που έχει προκαλέσει ο ιός Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Ευχόμαστε να είστε όλοι υγιείς και να ανταμώσουμε την επόμενη χρονιά στον κήπο μας.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ