Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Αναδρομική έκθεση του Ανέστη Πρωταίου στο Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαράντα χρόνια

εικαστικής έκφρασης

Το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου & Νεότητος), από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και το Σάββατο 9 Απριλίου, ανοίγει τις πύλες του στον κόσμο των εικαστικών τεχνών και της ζωγραφικής με αφορμή την αναδρομική έκθεση έργων του Ηρακλειώτη Ανέστη Πρωταίου.

Ο Ανέστης Πρωταίος πρωτοκατοίκησε στο Ηράκλειο Αττικής το 1963. Η διαρκής εσωτερική αναζήτηση που χαρακτηρίζει τη στάση ζωής του , μετουσιώθηκε σε ακατάπαυστη ανάγκη για  καλλιτεχνική δημιουργία γεγονός που καθιέρωσε τον γνωστό ζωγράφο και εικαστικό για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στη συνείδηση του κοινού ως έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές της έβδομης τέχνης στην Ελλάδα.
Σαράντα χρόνια πνευματικής αναζήτησης και εικαστικής έκφρασης περικλείονται στην αναδρομική έκθεση έργων του Ανέστη Πρωταίου η οποία θα είναι χωρισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Γυναικείες μορφές, ιστορικά γεγονότα και τοπία από τον ελληνικό και διεθνή χώρο συνθέτουν τη θεματολογία της έκθεσης και φέρνουν το Ηράκλειο Αττικής στην πρώτη γραμμή της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθούν  στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι και το Σάββατο 9 Απριλίου (Ώρες λειτουργίας 18:00 -22:00). 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ