Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ίλιας Μέγα στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

“Μια άλλη προοπτική

για τη σημερινή γυναίκα”

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση διοργανωμένη από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, για τη νέα ποιητική συλλογή της Ιλίας Μέγα “Το Τελευταίο Καλοκαίρι”, είχαν τη χαρά και την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν την Τρίτη 30 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

Παρόντες, μεταξύ άλλων ήταν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Φώτης Τσομπάνογλου και ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΚ κ. Άρης Χατζησαββίδης και η Δημοτική Σύμβουλος, κα Δέσποινα Θωμαίδου.
Αρχικά, τη βραδιά άνοιξε η κα Ευδοκία Μωραϊτη η οποία αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την αθρόα συμμετοχή τους,  διάβασε πέντε ποιήματα της Ιλία Μέγα από τις ποιητικές της συλλογές ”Το Τελευταίο Καλοκαίρι” και ”Λευκό μαντήλι”. Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος ο οποίος τόνισε πως η αποψινή ποιητική βραδιά εκδήλωση γίνεται προς τιμή της γυναίκας.
Στην συνέχεια της εκδήλωσης στο βήμα ανεβήκαν η εκπαιδευτικός και ερμηνεύτρια κα Κορίννα Ανδριώτη-Μπούρχα, η φιλόλογος κα Σοφία Καναβά, η δημοσιογράφος και στιχουργός κα Μαριάννα Παντελοπούλου και ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και τεχνοκριτικός κ. Κυριάκος Βαλαβάνης οι οποίοι ανέλυσαν το πολυσχιδές έργο της κας Ιλίας Μέγα.
Πιο συγκεκριμένα, η κα Ανδριώτη στην ομιλία της έκανε μία ιστορική αναδρομή στην γυναικεία ποίηση από την Ενχεντουάννα, την πρώτη ποιήτρια που έζησε στην αρχαία Μεσοποταμία το 3.200 π.Χ, στη Σαπφώ, την Υπατία, την Κασσιανή, την Πολυδούρη, την Κική Δημούλα και ένα σωρό άλλες ποιήτριες για να φτάσει τελικά στην ποίηση της Ιλίας Μέγα.
Από την άλλη μεριά η κα Καναβά στην ομιλία της προσπάθησε να εμβαθύνει στα νοήματα των ποιημάτων της κ. Μέγα.  Η κα Παντελοπούλου τόνισε τα εξής: ”Στην σημερινή εποχή έχει επικρατήσει τριών ειδών γυναίκας: η γυναίκα-άνδρας, η γυναίκα-αφελής και η γυναίκα-ριάλιτυ που αποσκοπά στα 5 λεπτά δημοσιότητας. Έρχεται λοιπόν η Ιλία να μας δώσει μέσα από την ποίηση μια άλλη προοπτική για την σημερινή γυναίκα”.
Ο κ. Βαλαβάνης τόνισε τη γλαφυρότητα και την ομορφιά της ποίησης όσο και της ίδιας της κας Μέγα τονίζοντας ”Είναι πραγματικά υπέροχο κάποιοι εραστές της ζωής να εκφράζουν με τέτοιο λυρικό τρόπο το εσωτερικό τους κόσμο και την ψυχική τους κατάσταση…”.
Με το τέλος των ομιλιών το λόγο πήρε η ποιήτρια που  ευχαρίστησε  όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση και δεν έκρυψε την συγκίνησή της για αυτή την “υπέροχη βραδιά”.
Εν συνεχεία ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη, με την κα Ευδοκία Μωραϊτη στο τραγούδι, τον κ. Ηλία Μαυρίκη στην κιθάρα και τον κ. Αντώνη Κεραμιδά στο ακορντεόν για να κλείσει η εκδήλωση με το κέρασμα των προσκεκλημένων από το μπουφέ που είχε στηθεί. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ