Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νοσταλγική μουσική βραδιά

Την περασμένη Τετάρτη 30 Μαρτίου, η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας υποδέχτηκε  τα μέλη και τους φίλους της στο Πνευματικό της Κέντρο για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, με τον περίεργο τίτλο: “Εαρινή μουσική απόδραση από τη σκληρή πραγματικότητα”.

Ο κόσμος που είναι υποψιασμένος για την πρωτοτυπία των εκδηλώσεων του Συλλόγου έσπευσε με χαρά ν’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Η μεγάλη αίθουσα κατακλύσθηκε με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά, όταν ο Πρόεδρος κ. Χάρης Σαπουντζάκης καλωσορίζοντας τους προσκαλεσμένους, τους παρότρυνε να ξανασυνδέσουν, τέτοιαν εποχή, τους δεσμούς με τις παρέες, τους συντρόφους, τους φίλους, το Σύλλογο, ώστε η εναλλακτική μας πια δύναμη, να είναι ο Πολιτισμός. Με τις πρώτες νότες από το πιάνο και το μπουζούκι και μόλις άρχισε το τραγούδι, στην αίθουσα όλοι μαζί, νεότεροι και μεγαλύτεροι, σιγοτραγουδούσαν αξέχαστες επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, αλλά και παλιά, γνωστά παραδοσιακά τραγούδια της καθ’ ημάς Ανατολής. Το πρόγραμμα που εκτελούσαν τρεις νέοι καλλιτέχνες: ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος (πιάνο), ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης (μπουζούκι) και η Μαρία Λατσίνου (τραγούδι) άρχισε με τα τραγούδια του Μάνου: “Εφτά τραγούδια”, “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι”, “Μην τον ρωτάς τον ουρανό”, συνεχίστηκε με το “αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου” και την “όμορφη πόλη”, του Μίκη και το “ήτανε μια φορά” και το “δίχτυ”, του Σταύρου Ξαρχάκου. Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν παλιά τραγούδια της Ανατολής για να κλείσει το πρόγραμμα με το “σ’ αγαπώ γιατί ΄σαι ωραία” που τραγούδησε ολόκληρη η αίθουσα. Στο τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και τον κόσμο, έδωσε ραντεβού για την Κυριακή, 8 του Μάη, στην Ετήσια Εορτή της Ένωσης και τους κάλεσε να τιμήσουν τα εξαιρετικά, για την περίσταση φτιαγμένα, γλυκίσματα του Χρήστου Αγιακλόγλου. 

 • Στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας 

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, παρακολούθησαν στο Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας, σε ειδική παράσταση, το έργο του Μάριου Ποντίκα: “Κοίτα τους”. Τη σκηνοθεσία και την όλη επιμέλεια της παράστασης είχε το μέλος του Δ. Συμβουλίου, σκηνοθέτης κ. Σήφης Πολυκάρπου. Παρευρέθηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου κ. Μάριος Ποντίκας, ενώ την ανάλυση του περιεχομένου του και μηνυμάτων έκανε ο ηθοποιός και μέλος της Ενώσεως κ. Πολύκαρπος Πολυκάρπου. Ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χάρης Σαπουντζάκης χαιρέτισε τους πολυπληθείς θεατές και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. συγχάρηκαν στο τέλος όλους τους συντελεστές της παράστασης. Μεταξύ των θεατών ήταν και ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Γιάννης Χαραλάμπους. Ακολούθησε δεξίωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ