Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Θεατρική παρουσίαση κειμένων του Μιχάλη Γκανά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιστορίες Γυναικών στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Την Κυριακή και Δευτέρα 8 και 9 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Συνδέσμου, στη Νέα Ιωνία, έγινε θεατρική παρουσίαση οκτώ κειμένων του Μιχάλη Γκανά από το βιβλίο του «Γυναικών, μικρές και πολύ μικρές ιστορίες».

Οι δύο παραστάσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου που είχε μετασχηματιστεί σε θεατρική σκηνή, ήταν κατάμεστη.
Στα κείμενα που θεατροποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν ο Μιχάλης Γκανάς ενδύεται τη στολή και τη μάσκα του και βυθίζεται αύτανδρος στη θάλασσα μιας ακαθόριστης -μα επιμόνως υπαρκτής-, χώρας. Είναι μία χώρα μυστική, όπου γυναίκες υφαίνουν τα σύνορα της με τα λεπτά νήματα της αγάπης, η χώρα που αθέατες στοιχειώνουν, κυβερνούν ή γκρεμίζουν: Γυναίκες σε cafe, στον απέναντι δρόμο, μπροστά σε έναν υπολογιστή, στη βρεγμένη θάλασσα της μνήμης, Αιγοκερίνες, γυναίκες με τ’ όνομα Κυμοθόη, γυναίκες στο τηλέφωνο, μα πάντα γυναίκες, μέσα στη μοναξιά και τον έρωτα, την απόγνω¬ση και τη χαρά τους.
Η επιλογή και επιμέλεια των κειμένων έγινε από την ηθοποιό Σοφία Μάνεση και τη σκηνοθεσία είχε ο Γιώργος Κρασαδάκης. Ερμήνευσαν οι:  Σοφία Μάνεση, Μίνα Πολιτοπούλου, Γιώργος Κρασαδάκης, Ξάνθος Μαϊντάς.
Η μουσική επιμέλεια ήταν του Γιάννη Κοντίτση και της Εύας Στεργιοπούλου η οποία και συνόδευσε στο πιάνο την παράσταση.
Κοινή πεποίθηση όλων όσων την παρακολούθησαν ήταν ότι επρόκειτο για μια εξαιρετική παράσταση, η οποία όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του Ιωνικού, κα Στεριάδου, θα επαναληφθεί το φθινόπωρο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ