Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εκδήλωση του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραδοσιακό χορευτικό ταξίδι ανά την Ελλάδα

Με πολύχρωμες φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας πλημμύρισε το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στη διάρκεια της παράστασης παραδοσιακών χορών που έδωσαν οι ενήλικες χορευτές που συμμετείχαν στα προγράμματα παραδοσιακού χορού του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου κατά τη φετινή χρονιά.

Την ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κατάμεστο από κόσμο γυμναστήριο μοιράστηκε με τους θεατές και με άλλα στελέχη της Διοίκησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.
Περισσότεροι από 300 άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών, με σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το χορό, ένωσαν τα χέρια και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Η βραδιά άνοιξε με το χαιρετισμό της Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου, κας Ρένας Χαλιώτη, η οποία αφού συνεχάρη τους χορευτές για τη συμμετοχή τους στη βραδιά, αναφέρθηκε «στην ευχάριστη διέξοδο που αποτελεί για πολλούς ενήλικες δημότες η ενασχόλησή τους με το χορό στον ελεύθερο χρόνο τους». Ακολούθησαν χοροί από τη Μικρά Ασία, τα Δωδεκάνησα, την κεντρική Ελλάδα, τις Κυκλάδες. Το χορευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μέσα σε ξέφρενη ατμόσφαιρα με χορούς από την Κρήτη. Η αυλαία της γιορτής έπεσε με όλους τους συμμετέχοντες να έχουν κατακλύσει το τερέν και να χορεύουν καρσιλαμά.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Δήμαρχος δήλωσε ενθουσιασμένος με το πάθος των χορευτών και τους συνεχάρη όλους, συμμετέχοντες και γυμναστές, για αυτή την καταπληκτική βραδιά που τους χάρισαν. Ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ενώπιον όλων ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες δεν θα εκλείψουν από το Δήμο αλλά θα συνεχιστούν κανονικά και την επόμενη χρονιά.
Μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου τη βραδιά παραδοσιακών χορών παρακολούθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορεών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ