Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Συναυλία του Νεανικού Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Αναστασίας Περισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο

Μια μοναδικά ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία προσέφεραν πρόσφατα τα εκλεκτά μέλη του Νεανικού Μουσικού Εργαστηρίου του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού στο πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας στον Περισσό.

Πρόκειται για την καθιερωμένη τελική εκδήλωση του Τμήματος με την αφορμή της λήξης των μαθημάτων που γίνεται εδώ και 3 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε το Τμήμα αυτό κατόπιν της ευλογίας και παροτρύνσεως του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Κωνσταντίνου.  Προ της ενάρξεως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, ο οποίος συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου, τόνισε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της πατρίδας «όταν τόσοι νέοι και νέες εμπιστεύονται εγκαρδίως τη Μητέρα Εκκλησία, μετέχουν στην υλοποίηση του οράματος του Επισκόπου μας, εντρυφώντας στα νάματα της μουσικής δημιουργίας αφιερώνοντας τον ομολογουμένως λίγο χρόνο τους. Είναι πραγματικά άξιοι επαίνων οι μουσικολογιώτατοι δάσκαλοι, κα Ρεγγίνα Μπελέτσκαγια, Στέλλα Ρακιντζοπούλου και ο άοκνα εργαζόμενος, με σπάνιες ευαισθησίες και πείσμα να προσφέρει στη μουσική παιδεία στην πόλη μας κ. Δημήτριος Παπουτσόγλου, οι γονείς και τα παιδιά».

Κιθάρα, κλασσική και ηλεκτρική, πιάνο, νεανική χορωδιακή και μονωδιακή έκφραση αποτέλεσαν τους πυλώνες της βραδιάς. Ακούστηκαν δημιουργίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζηδάκη, και άλλων συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα αρμονικό σύνολο απογειώνοντας τη διάθεση των παρευρισκομένων. Με την αριστοτεχνική διδασκαλία των εκλεκτών συνεργατών του Ιερού Ναού, τα παιδιά δείχνουν το δρόμο σε μια εποχή που αποδομεί την έννοια του προσώπου και συνθλίβει την καινοτομία. 

Υπεύθυνος του εγχειρήματος αυτού είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πρασσάς, Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ