Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Γλέντι διοργάνωσε ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλή αντάμωση το… Σεπτέμβριο!

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το γλυκό φως της σελήνης του καλοκαιριού έζησαν οι 200 περίπου φίλοι και μέλη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας στον εξώστη του 6ου Γενικού Λυκείου στον Περισσό.
Με ένα πραγματικά γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που ταξίδευσε τους παρευρισκόμενους νοητά στα όμορφα και αγέρωχα βουνά της Ρούμελης αλλά και της υπόλοιπης πατρίδας μας, έληξε μια ακόμη δημιουργική χρονιά τόσο για το Χορευτικό Όμιλο του Συλλόγου όσο και του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού.  

 

Ο Σύλλογος σε δελτιο τύπου που εξέδωσε ευχαριστεί και επαινεί το Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Πρασσά. Θερμές ευχαριστίες απευθύνει και στη Διευθύντρια του 6ου Λυκείου κα Σπυριδούλα Αναγνωστάκη, για την ευγενή παραχώρηση του εξώστη του σχολείου αλλά και την εν γένει φιλοξενία που προσέφερε για μια ακόμη χρονιά στο Σύλλογό, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου, κ. Φώτη Τσομπάνογλου, για την άμεση βοήθεια που έδωσε, στηρίζοντας τεχνικά την όλη εκδήλωση, στους φίλους κ.κ. Φώτη Λίγκρη, Αλέξη Τοπάλη και Κώστα Βαμβακίδη για το κρασί που δώρησαν και την προσωπική εργασία που κατέβαλαν καθώς και όλες τις κυρίες που κοπίασαν για να διαμορφωθεί και αποκατασταθεί ο χώρος. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, κ. Θανάσης Ραφτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων “ Είμαστε περήφανοι ως Σύλλογος γιατί χρωστούμε την ύπαρξη και την προοπτική μας σε όλους εσάς που κατακλύσατε αυτό τον ωραίο χώρο. Καθώς ατενίζουμε την αττική γη, αυτή που ανέδειξε μεγάλες μορφές της αρχαίας αλλά και της νεώτερης Ελλάδας αξιολογούμε το παρόν. Ζούμε σε ένα τόπο που κάθε πέτρα, κάθε χωράφι, κάθε βουνό, πεδιάδα, κοιλάδα, ακτή και εν τέλει ικμάδα ενέχει μια ζώσα ιστορικότητα και εν δυνάμει προοπτική. Ο άνθρωπος πιεζόμενος από την ισοπεδωτική καθημερινότητα,  την επιβληθείσα ασφυκτική οικονομική δυσπραγία και κατά συρροή ασύστολη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, τείνει να πεισθεί από θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα ότι δεν υπάρχει ελπίδα για τούτη τη γωνιά του κόσμου.  Κι όμως η ελπίδα υπάρχει, όχι γιατί την έχουμε ανάγκη, αλλά γιατί είναι συνυφασμένη με το λαό μας. την προοπτική αυτή υπηρετούν και οι Σύλλογοι, όταν πραγματώνουν τον εθελοντισμό, όταν δεν είναι φυτώρια παραγοντίσκων που αναζητούν ψυχία ευγνωμοσύνης από τους ισχυρούς, όταν αφουγκράζονται τον παλμό του λαού μας και του προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής ενασχόλησης.  Έχοντας συνεργάτες μας, στο μεν Χορευτικό Όμιλο το χοροδιδάσκαλό μας κ. Γιάννη Γκούλτα και στο Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού της ενορίας μας τον καθηγητή κ. Βαγγέλη Σαραντίδη, δικαιούμαστε να αισιοδοξούμε και να δηλώσουμε ότι και πάλι το Σεπτέμβριο θα είμαστε εδώ στον Περισσό με περισσότερη διάθεση και δημιουργικότητα “. 

Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή στη μουσική επένδυση της βραδιάς, του μουσικού κ. Ιάκωβου Ηλιάδη από το παραδοσιακό συγκρότημα ΕΠΤΑΣΗΜΟ και της μουσικού κας Μαρίας Νούσια που με τους 10 μαθητές κρουστών που διδάσκει, δημιούργησαν μια λυρική ατμόσφαιρα ξεσηκώνοντας τα μέλη και φίλους του συλλόγου να τραγουδήσουν και χορέψουν χωρίς μικροφωνική!!!!!! έτσι απλά όπως στο χωριό. Καγκέλια, τσάμικα, συρτά, καρσιλαμάδες, κλειστοί των Αγράφων έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν μια μεγάλη παρέα, να αποδείξουν τις ιδιαίτερες φωνητικές και χορευτικές τους δεξιότητες!!!  Ο σύλλογος εύχεται σε όλους  Καλό Καλοκαίρι και Καλή Αντάμωση το Φθινόπωρο. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ