Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ξεκίνησαν τα “Μενάνδρεια” στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η στροφή προς τον πολιτισμό είναι προτεραιότητα” 

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς  «Μενάνδρεια 2011», που φέρουν το όνομα του αρχαίου Αττικού Κωμωδού Μενάνδρου του Κηφισέα, συμπληρώνοντας φέτος εννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», οργάνωσε μια σειρά από υψηλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά και λαογραφικά δρώμενα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 

Η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ανοίξε την Πέμπτη 25 Αυγούστου με την ταινία “Roi Mat” της Κινηματογραφικής Ομάδας του Δήμου Κηφισιάς. Η κινηματογραφική ομάδα του Δήμου, δημιουργήθηκε από το όνειρο του Γιώργου Πουλίδη, μετουσιώθηκε σε κοινό όνειρο πολλών με στόχο την ατομική και συλλογική έκφραση και δημιουργία.  Στον χαιρετισμό του για τα φετινά “Μενάνδρεια”, στο γεμάτο από κόσμο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χιωτάκης τόνισε: “Σήμερα ο πολιτισμός αποτελεί τον δείκτη ευημερίας μιας κοινωνίας και είναι από τους βασικούς πυλώνες της φυσιογνωμίας της πόλης μας. Ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τα “Μενάνδρεια 2011” που φέρουν το όνομα του αρχαίου Αττικού Κωμωδού Μένανδρου του Κηφισέα. Αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που πάρα πολλά πράγματα αλλάζουν, η στροφή προς τον πολιτισμό είναι ίσως προτεραιότητα. Το στοιχείο του πολιτισμού είναι εκείνο που θα μας κρατήσει ζωντανούς, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες”. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ακόμη ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς, δίνουν διέξοδο στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν και πρόσθεσε ότι είναι χιλιάδες οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τις βραδιές πολιτισμού.  Τέλος ο Νίκος Χιωτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς “Δημήτριος Βικέλας” τον Πρόεδρο, κ. Μανώλη Κουρμαδιά και την Αντιπρόεδρο, κα Βασιλική – Αμαλία Παπαδημητρίου αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για να οργανώσουν τα “Μενάνδρεια” με την φιλοδοξία ότι θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των περισσοτέρων δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης Από την πλευρά του ο κ. Κουρμαδιάς ανέπτυξε τους στόχους του νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Δημήτριος Βικέλας”, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη χρονιά που τα “Μενάνδρεια”, αυτός ο τόσο επιτυχημένος πολιτιστικός θεσμός της Κηφισιάς, γίνεται μέσα στον “Καλλικρατικό” Δήμο που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.  Στο καλωσόρισμα της, η κα Παπαδημητρίου ανέφερε πως τα “Μενάνδρεια”, βήμα πολυεπίπεδου και πολυδιάστατου Πολιτισμού, αποτελούν σήμα κατατεθέν της επί σειρά ετών υψηλής πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου Κηφισιάς, στους δημότες του.  

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων μέχρι και το τέλος του φεστιβάλ είναι το εξής:

Σάββατο 3/9  20:30 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). “Μια θάλασσα τραγούδια” Συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα και την Klaudia Delmer. 

Κυριακή 4/9 20:00 Δημοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας (Ι.Δρυμπέτη&Κερκύρας) “Εκείνος και Εκείνος” του Κώστα Μουρσελά. Θεατρική Παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, με πρωταγωνιστές τους Τάσο Χαλκιά και Πάνο Σκουρολιάκο.

Δευτέρα 5/9  20:00 Αίθριο Δήμου Κηφισιάς. Συναυλία με τον Μιχάλη Βιολάρη. Μαζί του η Ανδριάνα Κόλλια και τετραμελής ορχήστρα.

Τρίτη 6/9  20:00 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Θεατρική Παράσταση από τον θίασο “Ελληνική Αυλαία” η “Δίκη του Κολοκοτρώνη”.

Τετάρτη 7/9  20:00 Θέατρο Εργατικών Κατοικιών (1η Μάη Κάτω Κηφισιά) Συναυλία με την Στέλλα Κονιτοπούλου.

Πέμπτη 8/9  20:00 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Θεατρική Παράσταση “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα” των Ανταμ Λόνγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ. Πρωταγωνιστούν Ακης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμος Γεννατάς και Αντώνης Λουδάρος.

Σάββατο 10/9 20:15 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Θεατρική Παράσταση “Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη” από το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας. 

Τρίτη 13/9  20:00 Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας. Θεατρική Παράσταση “Η Κυρία του Μαξίμ” του Grorges Feydeau από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ “Δημήτριος Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς.

Κυριακή 18/9 19:00 Δημοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας.  “Στοιχειωμένα Θεμέλια” από το θέατρο Κηφισιάς. Θεατρική Παράσταση για παιδιά.

Δευτέρα 19/9 19:00 Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία. Συναυλία Rock από τους σπουδαστές του Φιλαρμονικού Ωδείου.

Τρίτη 20/9  19:30  Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς.  “Η φιλοσοφία στη σκηνή” Οι ιδέες του Νίτσε θα ζωντανέψουν με θεατρικό λόγο διά στόματος Θεοδόση Πελεγρίνη.

Πέμπτη 22/9 19:00 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. “Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Παρασκευή 23/9 19:00 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. “Πολύ Κακό για το Τίποτα” του Σαίξπηρ, από την θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς.

Σάββατο 24/9 19:00 Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά. Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς. “Οι μελωδίες του κόσμου σε μουσικές του Αύριο”.

Σάββατο 24/9  19:00 Δημοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας. Μια βραδιά από την Ένωση Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας. Παραδοσιακοί χοροί, από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Κηφισιάς.

Κυριακή 25/9 19:00 Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. “Νάπολη Εκατομμυριούχα” του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Θεατρική Παράσταση από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Χορού Ν. Ερυθραίας “Ήλιος”. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ