Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Μια μοναδική βραδιά όπερας στο δημαρχείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Τροβατόρε στην Κηφισιά

Ο θρύλος του διάσημου Ναπολιτάνου συγγραφέα Σαλβατόρε Καμαράνο και σε μουσική του Τιτάνα της όπερας Τζουζέπε Βέρντι, αναβιώνει στην Κηφισιά όπου η Αθηναϊκή Πολυφωνία ανεβάζει τον “Τροβατόρε” σε σύγχρονη μορφή. Είναι το τελευταίο έργο του Συγγραφέα, το οποίο έγραψε στην κλίνη του θανάτου του το 1852  και αναφέρεται στο θανάσιμο μίσος και τον πόλεμο μεταξύ Τσιγγάνων και της τότε άρχουσας τάξης αιμοσταγών τυράννων στην Ισπανική Αραγωνία.

Το ΄Εργο θα δοθεί στην Αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος»  του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης) το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. ακριβώς.
Η Παράσταση είναι διεθνής. Τους πρώτους ρόλους ερμηνεύουν διασημότητες του χώρου της όπερας: Δαβίδ Ριγκέσκι, τενόρος, από την Ιταλία, Μπάρρυ ΄Αντερσον, βαρύτονος, από την Αυστραλία, Ελένη Παναγιωτοπούλου, σοπράνο, από την Ελλάδα, Μιρέιγ Ιβάνοβα, σοπράνο, από την Βουλγαρία, Γαβριήλ Αντωνέλλος, βαθύφωνος από την Ελλάδα και Μιράντα Γεωργάκη, μέτζο σοπράνο από την Ελλάδα. Χορωδιακή επένδυση: «΄Αμπιτους», Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Μουσική διεύθυνση: Θρασύβουλος Κάββουρας.
Το έργο θα παρουσιασθεί για μία και μοναδική Παράσταση.
Πληροφορίες-εισιτήρια στα Καταστήματα Νάκα, Ελευθερουδάκη και Βάρσος Κηφισιάς και στα τηλέφωνα 210/6203390 και 210/6018841. www.operagala.gr

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ