Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εκδήλωση του Δήμου Νέας Ιωνίας στο δημοτικό θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 Νοερή επιστροφή στα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, ο Δήμος Νέας Ιωνίας στις 18 Νοεμβρίου πρόσφερε στους δημότες μια ιδιαίτερα ποιοτική  μουσική αλλά και αφηγηματικό-λογοτεχνική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο «Γιάννης Δομνάκης».  Κατά την πορεία της εκδήλωσης τέσσερις νεαρές ταλαντούχες ηθοποιοί η Ε. Λιγνού, η Ε. Νίνα, η Λ. Μαραγκάκη και η Ε. Πηρούνια ύφαναν την ροή των γεγονότων της εξέγερσης.

Ο λόγος ζωντανός, έμοιαζε ολόφρεσκος σαν να εκτυλήγονταν οι σκληρές και τραγικές σκηνές μπροστά στο ακροατήριο. Τα συγχαρητήρια για το τόσο εμπεριστατωμένο και παραστατικό κείμενο με  λογοτεχνική δομή και λογοτεχνικές προεκτάσεις ανήκουν στον σκηνοθέτη Ιωσήφ Πολυκάρπου, του οποίου ήταν δημιούργημα. Αποκορύφωμα συγκίνησης ο συγκλονιστικός μονόλογος με τίτλο «Αποστολή».
Ενδιάμεσα των αφηγηματικών εδαφίων παρεμβάλλονταν γνωστές μουσικές συνθέσεις με επαναστατικό ή συναφές με την επέτειο περιεχόμενο  όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε εξαιρετικές εκτελέσεις από τους καταξιωμένους μουσικούς  Στ. Ψαραδάκο (κιθάρα και τραγούδι), Λ. Ψαραδάκο (μπουζούκι) και Δ. Καλαφατιάδη (πιάνο). Την ατμόσφαιρα γέμιζαν συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό οι προικισμένες φωνητικές  χορδές των γνωστών μας πλέον και ιδιαίτερα αγαπητών  αοιδών Γεωργίας Λάμπρη, Στέλιου Μυλώβα  και Εύας Κυριαζοπούλου.
Τέλος η ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών έκλεισε το  μουσικο-φιλολογικό αυτό αφιέρωμα στα  δραματικά γεγονότα  εκείνων των μαύρων σελίδων της ιστορίας μας.
Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ