Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ισχυρή δόση χιούμορ και… προβληματισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη 2η Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας φιλοξενεί ο Ιωνικός Σύνδεσμος

Συνεχίζεται το άνοιγμα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Ιωνικός Σύνδεσμος στην τέχνη της γελοιογραφίας. Αυτές τις ημέρες στις αίθουσες του πολιτιστικού σωματείου στη Νέα Ιωνία φιλοξενείται η 2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας που συνδιοργανώνεται από τον Ιωνικό Σύνδεσμο, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού και το Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας. 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός καθώς 100 γελοιογράφοι-καρτουνίστες από 40 χώρες εκθέτουν τις δημιουργίες τους που έχουν ως κεντρικό, και ιδιαίτερα επίκαιρο στις ημέρες μας θέμα, την ανεργία.  Οι καλλιτέχνες πραγματικά έχουν κάνει έξοχη δουλειά αποτυπώνοντας ένα σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο πρόβλημα σε διάφορες εκφάνσεις του.

Τα σκίτσα που είδαμε στους δύο ορόφους του κτιρίου του Ιωνικού Συνδέσμου δεν έχουν στόχο μόνο να κάνουν τον επισκέπτη να γελάσει αλλά και να προβληματιστεί και να στοχαστεί για την κοινωνική αλλά και την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον πλανήτη.   
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου. Η Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κα Καλλιόπη Στεριάδου στον χαιρετισμό της θύμισε στους παρευρισκόμενους παλαιότερες αλλά και πιο καινούργιες γελοιογραφίες που άφησαν εποχή.  Κλείνοντας η κα Στεριάδου ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες “για τη μαεστρία και τη διορατικότητα που προσέγγισαν έναν τέτοιο θέμα”, αλλά και τους συνδιοργανωτές της έκθεσης για την άψογη συνεργασία εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και σε άλλες εκθέσεις και εκδηλώσεις. 

Το λόγο πήρε και η Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού, κα Λένα Ρούσσου. “Το πνεύμα της έκθεσης εναρμονίζεται απόλυτα με το πνεύμα της περιόδου που βιώνουμε….” σημείωσε η Πρόεδρος που μίλησε για την τέχνη της γελοιογραφίας και πρόσθεσε πως μια ισχυρή δόση χιούμορ και σάτιρας είναι πάντα καλοδεχούμενη από όλους μας.  Το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής όπως βέβαια και κάποιοι από τους καλλιτέχνες.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου στους χώρους του Ιωνικού Συνδέσμου (Λ. Ηρακλείου και Τσουρουκτσόγλου, Νέα Ιωνία). Ώρες Λειτουργίας:  10 π.μ. -12 το μεσημέρι και 6-9 μ.μ.     

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ