Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Γέλιο και νοσταλγία στην εκδήλωση για τον Δημήτρη Ψαθά στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τίμησαν έναν μάστορα της ελληνικής κωμωδίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αφιερωμένη στον Δημήτρη Ψαθά βραδιά της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με την προβολή της σύγχρονης κινηματογραφικής μεταφοράς της κωμωδίας «Ζητείται Ψεύτης», παραγωγής 2010. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός».

Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, κα Έλλη Μήτση, που με λίγα λόγια αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Ψαθά, ενώ ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Δημήτρης Φωκιανός στο χαιρετισμό του τόνισε το πολύπλευρο και διαχρονικό έργο του συγγραφέα τόσο ως δημοσιογράφου, όσο και ως θεατρικού κωμωδιογράφου.
Στη συνέχεια η κόρη του Δημήτρη Ψαθά και εκδότρια των Απάντων του, κα Μαρία Ψαθά, αναφέρθηκε στη διαχρονική κωμωδία του πατέρα της «Ζητείται Ψεύτης», που γράφτηκε για το θέατρο το 1953 με πρωταγωνιστές τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Άννα Συνοδινού, καυτηριάζοντας τη σχέση ψέματος και πολιτικής. Το έργο, ως γνωστόν,  κατόπιν μεταφράστηκε και παίχτηκε στις περισσότερες χώρες του κόσμου: Αμερική, Καναδά, Γαλλία, Ρωσία, Ρουμανία, Τουρκία.
Ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης και η κα Μαρία Ψαθά, απένειμαν, στη συνέχεια, τα “Βραβεία Δημήτρη Ψαθά”, στους συντελεστές της ταινίας: τον πρωταγωνιστή, κ. Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, που υποδύθηκε με μαεστρία τον ρόλο του «ψεύτη», τον συνθέτη της μουσικής της ταινίας, κ. Νίκο Βουρλιώτη (ΝΙVO), για το τραγούδι των τίτλων «Το ψέμα πληρώνει» καθώς και την Διευθύντρια Ελληνικών Παραγωγών της ODEON, κα Ιωάννα Παναγιωτίδου. Τέλος, η Κινηματογραφική Λέσχη απένειμε πλακέτα στην Μαρία Ψαθά για τη διάδοση του έργου του πατέρα της.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας, στην οποία εκτός από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο στο κοινό.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Μανώλης Αναγνωστάκης» η εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα, επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα έκθεση φωτογραφίας με τους αξέχαστους πρωταγωνιστές των έργων του, όπου το κοινό με ένα ποτήρι κρασί μπόρεσε να μεταφερθεί σε άλλες εποχές του ελληνικού κινηματογράφου και να θαυμάσει αγαπημένους του ηθοποιούς.
Ανάμεσα στους παρισταμένους, εκτός από τον κ. Φωκιανό και τη σύζυγό του καθώς και την κα Μήτση, ξεχωρίσαμε  τον πρώην Δήμαρχο Πεύκης κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Λαζάνη, Παναγιώτη Πανταζή και Κώστα Μπαλδεράνο, την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός- Πολιτισμός» κα Κική Νικολαροπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Μενέλαο Πλυμένο, Λευτέρη Παπαντωνόπουλο και Κώστα Αναγνώστου, τους βραβευθέντες Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο με την σύζυγό του ηθοποιό Κατερίνα Παπαδάκη, τον μουσικό Νίκο Βουρλιώτη με την σύζυγό του Όλγα Καρπαθάκη, την ηθοποιό Αντιγόνη Δρακουλάκη με τον σύζυγό της γιατρό Γιάννη Χαλικιά, τον επιχειρηματία Γιάννη Αδάμη με την σύζυγό του,  κα Λένα Αδάμη κ.ά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ