Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Χριστουγεννιάτικα άσματα στο Κολλέγιο Αθηνών

Σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια βραδιά Πολιτισμού και Παράδοσης με ύμνους, τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών ενόψει του ερχομού των Χριστουγέννων.

Στην εκδήλωση με θέμα «Χριστός γεννάται, δοξάσατε» που πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Αθηνών, συμμετείχαν η «Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία» της Ομοσπονδίας Συλλόγου Ιεροψαλτών Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του ιατρού-πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Ναούμ, η «Μικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής», υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Χρήστου Κουτσονίκα και η «Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου- Χολαργού», υπό τη Διεύθυνση του κ. Ορέστη Χατζηνάκη.
Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτό από το κοινό το δρώμενο «Η Ελπίδα» που παρουσίασαν μαθητές και φοιτητές της ενορίας του Ι. Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Βριλησσίων, υπό την καθοδήγηση του Αιδεσιμότατου π. Σπυρίδωνος Ράπτη, ενώ η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη αφηγήθηκε απόσπασμα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «στο Χριστό, στο Κάστρο».  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κώστας Μανιάτης στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών μέσα και από τη σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει τον σταθερό προσανατολισμό της στις ανθρωπιστικές αξίες και την ευαισθησία της στον τομέα του Πολιτισμού και της Τέχνης. Σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει κάθε προσπάθεια και αναλαμβάνει δράσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή του Πολιτισμού.
Ο πολιτισμός είναι μία διαρκής παρακαταθήκη, μία δεξαμενή από την οποία μπορούμε να αντλούμε δύναμη και κουράγιο. Ανέκαθεν και ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας αποτελεί καταφύγιο για όσους διατηρούν ακέραιη την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιάννης Σγουρός, Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι δημόσιων αρχών, μαζικών και κοινωνικών φορέων και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων. 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ