Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού Αγίας Αναστασίας Περισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλαντα  από όλην την Ελλάδα

στον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο 

Πιστά στην από ετών υπόσχεση τους προς το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνο, τα μέλη του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού, τον επισκέφθηκαν στο φιλόξενο γραφείο του την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποδώσουν ένα σύντομο εορταστικό μουσικό δρώμενο για το Δωδεκαήμερο.

Σε μια θαλερή ατμόσφαιρα και γευόμενα την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου, τα 60 μέλη του σχήματος παρουσίασαν κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Μετά τη σύντομη προσφώνησή του προς το Σεβασμιώτατο από τον κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας ακούστηκαν κάλαντα από τα Κοτύωρα του Πόντου, το Μωριά, τη Ρούμελη, τη Μικρά Ασία και τα Δωδεκάνησα.
Φανερά συγκινημένος για το επιτελούμενο έργο το οποίο έχει καταξιωθεί εντός και εκτός της πόλεως ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα μέλη του Εργαστηρίου και παρεκάλεσε να συνεχίσουν με την εμπνευσμένη διδασκαλία του κ. Σαραντίδη να υπηρετούν στερρώς και ευλαβικώς τα νάματα της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεώς μας, ενώ αντηλλάγησαν και δώρα. 
Ακολούθως το Εργαστήριο Παραδοσιακού Τραγουδιού μετέβη στο Γραφείο του Δημάρχου της πόλεως κ. Ηρακλή Γκότση, όπου παρουσίασε και εκεί ένα σύντομο πρόγραμμα παραδοσιακών καλάντων εξασφαλίζοντας τον έπαινο του ιδίου όσο και των συνεργατών του. Εκ μέρους του Εργαστηρίου  δόθηκε μία χαλκογραφία του περασμένου αιώνα με θέμα τη γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά της Θήβας. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Μπουρδούκος, η Αντιδήμαρχος κα. Όλγα Κατημερτζή και άλλοι συνεργάτες του κ. Δημάρχου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ