Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ενημέρωση για τη νέα βιβλιοθήκη της ΟΝΝΕΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης φιλοξενήθηκε

στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Βιβλιοθήκες στα FM” στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94FM”  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου εγκαινιάζοντας τη σειρά εκπομπών με θέμα: «Βιβλιοθήκες και Πολιτικά Κόμματα».

O κ. Παπαμιμίκος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Σε σχέση με τη δύσκολη οικονομική – κοινωνική πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε  τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η μιζέρια, η ισοπέδωση  και η διαρκής αναζήτηση – ανάδειξη ευθυνών για το ποιος έφταιξε και φθάσαμε στη σημερινή άσχημη κατάσταση. Προέχει να κοιτάμε το μέλλον, να βγούμε μπροστά και να διαμορφώσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε με δουλειά, συνέπεια, πρόγραμμα, αναθεώρηση λανθασμένων στάσεων, νοοτροπιών του παρελθόντος να βγούμε από τη δύσκολη περίοδο.
Η ΟΝΝΕΔ ως η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία αγωνίζεται με το πρόγραμμα της, τις θέσεις της,  τις δράσεις, τις παρεμβάσεις, και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει τη νεολαία ώστε να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο που σίγουρα της αξίζει και το δικαιούται”.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ιδιαίτερο βάρος χρειάζεται να δοθεί στη παιδεία. «Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι αλλά και γενικότερα οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση που επιτρέπει την σε βάθος αντιμετώπιση των ζητημάτων στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν” επεσήμανε.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαμίκος ενημέρωσε πως η ΟΝΝΕΔ ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας/συγκρότησης βιβλιοθήκης, η οποία αποτελείται από 2.000 τίτλους και διαρκώς εμπλουτίζεται στο νέο της πολυχώρο με την ονομασία “Open Place” όπου μπορούν μέλη και μη μέλη να δανειστούν βιβλία και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι βιβλιοθήκες και το βιβλίο στη διαμόρφωση της ταυτότητας της κοινωνίας και σημείωσε ότι εναπόκειται στην ελληνική πολιτεία να στηρίξει με όλους τους τρόπους – μέσα που διαθέτει το θεσμό ώστε να ενσωματωθεί με ουσιαστικό τρόπο στη ζωή του Έλληνα.

Άλλα νέα
Ανάμεσα στα νέα /εκδηλώσεις των ελληνικών – κυπριακών  βιβλιοθηκών που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής μας ξεχώρισαν:
•Η εκδήλωση «Βραδιά των Γραμμάτων – Κώστας Μόντης και ποίηση για παιδιά» που διοργανώνεται από την Κυπριακή Βιβλιοθήκη και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού βιβλίου την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012,
και ώρα 7.00 μ.μ.
•Η πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα: Δεδομένα Βιβλιοθηκών στο μελλοντικό ψηφιακό περιβάλλον – FRBR και Linked Data
την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, και ώρες 10.00 – 15.00 στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σεμινάριο εντάσσεται στις δραστηριότητες της Ομάδας Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων του Εργαστηρίου Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του Τμήματος Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
•H εκδήλωση «Γεωμετρία: Πυλώνας των Σύγχρονων Μαθηματικών και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης του 21ου αιώνα» που διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και την Περιοδική Έκδοση Επικοινωνίας και Διαλόγου στα Μαθηματικά “το φ”, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο), τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30.

•Ο κύκλος «Πρωινό στη Βιβλιοθήκη» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού τα Σάββατα του Ιανουαρίου στις 11.30 π.μ. όπου οι μικροί  φίλοι 3-6 ετών θα διαβάζουν, θα παίζουν και θα δανείζονται τα βιβλία της επόμενης εβδομάδας παρέα με την Φοίβη Βαγιονή και την Όλγα Παρασκευά.
•Η διοργάνωση μαθημάτων μουσικοθεάτρου για παιδιά δημοτικού από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στον χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.
•Η προκήρυξη πανελληνίου διαγωνισμού από το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε φυσικά πρόσωπα και φορείς με υποβολή υποψηφιοτήτων έως 27 Ιανουαρίου 2012. (Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.greekibby.gr).

Λίγα λόγια για την εκπομπή
Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή 10:00 – 12:00 το πρωί από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γ. Γλωσσιώτης, Φ. Παυλίδου, Δ. Πολίτης

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ